Sök bostad eller innehåll

Tips & nyheter

Här säljs nybyggda lägenheter för halva priset

För första gången på 30 år byggs nya bostadsrätter i Bergsjön. Trots att det handlar om moderna lägenheter är kvadratmeterpriset något helt annat än vad göteborgarna är vana vid. Den 8 april drog försäljningen igång och det pratas om en unik satsning.

Det har varit – och är fortfarande – tuffa tider för dem som vill ta sig in på Göteborgs bostadsmarknad. Tröskeln har varit särskilt hög för dem som vill köpa en bostad för första gången, studenter eller personer som drömmer om att äga en nybyggd bostad. 

Nu hoppas Fastighetsbyrån att projektet Brf Bergstoppen – med totalt 164 lägenheter – ska motverka bristen på moderna och mindre boenden. Detta i ett område som i dag domineras av treor och fyror.

– Det här är väldigt viktigt för området och för Bergsjönborna. Äntligen blir det möjligt att erbjuda nyproducerade lägenheter i en stadsdel där det inte byggts nya bostadsrätter på många år, säger Patrik Andersson, kontorschef på Fastighetsbyrån Nordost i Angered.

”Satsningen är unik”

Den 8 april släpptes 39 av de kommande lägenheterna på Merkuriusgatan till försäljning. Det handlar det om ettor, tvåor och treor som planeras stå inflyttningsklara under slutet av 2019.

Snittpriset per kvadratmeter kommer att hamna på strax över 27 000 kronor. Med det förhållandevis låga priset hoppas Fastighetsbyrån kunna locka människor från stadens alla hörn att inleda en bostadskarriär i Bergsjön.

– Satsningen är unik då man knappt i några storstäder kan köpa nyproducerade bostäder för det priset. Annan nyproduktion i Göteborg ligger normalt mellan 50 000-70 000 kronor per kvadratmeter, säger Patrik Andersson.

Bygger kostnadseffektivt

Enligt utvecklarna av de aktuella bostäderna, HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong, har man lyckats få till den attraktiva prisbilden tack vare att husen till stora delar byggs i fabrik.

– Vi har ett utvecklat system för hur vi bygger våra prefabricerade bostäder. Vi har producerat liknande hus på flera orter och vi vet hur vi ska göra för att bygga kostnadseffektivt, säger Carolina Axelsson, vd på HP Boendeutveckling.

– Till exempel är ytterväggarna målade och fönstren redan på plats när stommarna levereras till arbetsplatsen. Samtidigt som stommen monteras lyfts även de färdiga badrummen på plats.

Goda kommunikationer

Patrik Andersson är stolt över att få vara en del av projektet.

– Det kommer bli otroligt roligt att se människor som äntligen har möjlighet att köpa sitt första boende inleda en bostadskarriär. Dessutom är det roligt att stadskärnan växer utåt, mot Bergsjön. Tack vare goda kommunikationer är det ju väldigt nära centrala Göteborg och Allum i Partille.

Fakta - Brf Bergstoppen i Bergsjön

  • Totalt består Brf Bergstoppen av 164 lägenheter. De första 39 bostäderna, som ingår i etapp 1, kan man flytta in i redan under slutet av 2019.
  • Som standard har lägenheterna inglasad balkong, välplanerade planlösningar och gott om förvaringsutrymmen.
  • Brf Bergstoppen uppförs som lågenergihus med mycket låg energiförbrukning.
  • Två moderna parkeringsgarage för de boende byggs också.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.