Sök bostad eller innehåll

Tips & nyheter

Fastighetsbyrån ger fler ett tryggt hem

Många barn och vuxna i Sverige och runt om i världen lever i hemlöshet eller otrygghet i den egna bostaden. Därför har Fastighetsbyrån inlett ett samarbete med organisationer som på olika sätt bidrar till att fler får ett tryggt hem att gå till. Företagets kunder får välja om bidraget ska riktas till SOS Barnbyar, BRIS eller Sveriges Stadsmissioner.

Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklarföretag och förmedlar årligen cirka 45 000 bostäder. Nu har företaget tagit initiativet att hjälpa de som inte har förmånen att ha ett hem eller känner sig utsatta i den egna bostaden. För varje bostad företaget förmedlar, från och med 1 januari, ges ett bidrag på 100 kronor till SOS Barnbyar, BRIS eller Sveriges Stadsmissioner. På ett år innebär det cirka 4,5 miljoner kronor. Fastighetsbyråns lokala kontor uppmuntras även att aktivera sig på olika sätt för att hjälpa till eller samla in ytterligare pengar.

-Att flytta förknippas ofta med glädje och framtidstro och vi arbetar varje dag med personer som har möjlighet att äga sitt boende. Samtidigt är det många i världen som inte har ett eget tak över huvudet. Och våld i hemmet kan göra den egna bostaden till en otrygg plats. Det vill vi vara med att förändra och har därför börjat samarbeta med organisationer som gör verklig skillnad för utsatta barn och vuxna, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Kunderna involveras
Fastighetsbyrån låter alla bostadssäljare, efter försäljningen är slutförd, att välja till vilken av organisationerna stödet ska riktas. Både säljare och köpare ges även möjlighet att själva ge ett bidrag.

-Vi vill gärna involvera våra kunder i detta. Vi hoppas bland annat kunna bidra till ökad medvetenhet kring de utmaningar som finns i samhället. Om vi även kan inspirera fler till att ge sitt stöd så att fler får ett tryggt hem att gå till så är det en bonus, säger Johan Engström.

Fastighetsbyråns bidrag går till:

SOS Barnbyar
Fastighetsbyråns bidrag går direkt till barnbyn i regionen Atakpamé i Togo i västra Afrika. Drygt hälften av Togos befolkning är under 15 år och tusentals barn har förlorat sina föräldrar eller riskerar att överges. Målet är att möjliggöra driften av minst tre hus i barnbyn och förändra livet för de barn som bor där. Stödet ger barnen ett tryggt hem och en familj samt utbildning, mat, kläder och sjukvård.

BRIS
Bris ger stöd, råd och information till barn och unga som kontaktar organisationen genom mejl, chatt eller telefon. Hur barn mår i sin hemmamiljö är ett av organisationens fokusområden. Fastighetsbyråns bidrag går till Bris stödverksamhet och målet är att finansiera minst två kuratorer som varje år hjälper och stöttar mer än 3000 barn och unga.

Sveriges Stadsmissioner
Fastighetsbyråns bidrag till Sveriges Stadsmissioner riktas direkt till deras verksamheter för hemlösa runt om i landet. Bland annat kommer pengarna gå till mötesplatser för människor i hemlöshet, där basbehoven tillgodoses och personalen vägleder ut ur den utsatta situationen.

Läs mer om initiativet och vad pengarna går till här: https://www.fastighetsbyran.se/om-oss/samhallsansvar/

Information om företagets övriga hållbarhetsarbete: https://www.fastighetsbyran.se/om-oss/hallbarhet/

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.