Sök bostad eller innehåll

Sälja & Köpa Bostad

Sveriges dyraste adresser – Thaliavägen och Floragatan i topp

Vad kostar det att bo på finaste gatan i stan? Det har Fastighetsbyrån tagit reda på i en genomgång av vilka som är de dyraste adresserna runt om i Sverige. Med ett snittpris på över 16 miljoner toppar Thaliavägen i Stockholmsförorten Bromma listan. Utgår man från kvadratmeterpris så ligger attraktiva Floragatan på Östermalm i Stockholm högst med 122 000 kr/kvm. Men dyraste gatan är inte lika dyr i hela Sverige. I Blekinge län har den dyraste gatan ett snittpris på 3,15 miljoner och de högsta kvadratmeterpriserna ligger på 27 000 kr.

Fastighetsbyrån tycker till: Budgivning

Budgivningen kan vara ett orosmoment i en bostadsaffär, både för köparen och säljaren. Det är skarpt läge och förhoppningar ska möta verkligheten. I en sådan situation är det olyckligt att budgivningen i Sverige är oreglerad, vilket riskerar att spä på osäkerheten. Vi på Fastighetsbyrån tycker att det är hög tid att styra upp budgivningen.

Råd inför höstens och vinterns bostadsaffär

Den senaste tiden har det skett en viss avmattning på den svenska bostadsmarknaden. Anledningarna till det är flera. Amorteringskraven som infördes 2016 har gett effekt och kommer att skärpas ytterligare 2018. En annan anledning är att utbudet inte alltid matchar efterfrågan. Så vad bör man då tänka på som säljare och köpare? Vi samlat våra bästa råd till dig som funderar på en bostadsaffär under hösten.

Språkförbistringar leder till otrygga bostadsaffärer

Att genomföra en bostadsaffär kan vara komplicerat - speciellt om man inte behärskar språket fullt ut. Av alla samtal som kommer in till Fastighetsbyråns kundombudsmän rör cirka en tredjedel försäljningar som komplicerats av språkförbistringar. För att göra bostadsaffären enkel och trygg för fler tar Fastighetsbyrån därför nu fram språkstöd på 20 av de vanligaste språken i Sverige.

Mäklarens tips till dig som ska köpa i höst

Lugn och jämn – med bara några få orosmoln. Så beskriver mäklaren Pia-Lotta Svensson höstens bostadsmarknad. – Jag ser ingen kommande inbromsningseffekt av priserna, utan tror att marknaden kommer utvecklas svagt uppåt. Men det är ändå några saker du som säljare eller köpare måste tänka på. Här får du tipsen du behöver.

Visa nästa

Fastighetsbyrån förklarar

Budgivning med Mobilt BankID
Budgivningsregler
Läs mer
Vad är ett dolt fel?
Läs mer
Ska man köpa eller sälja först?
Läs mer
Ska man sälja innan visning?
Läs mer
Fungerar homestyling?
Läs mer

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.