Sök bostad eller innehåll

Tips & nyheter

Bostadsvisningar marknadsför Sverige som designdestination

Visit Sweden ska sprida svensk design och arkitektur utomlands och locka fler besökare till Sverige. I deras senaste kampanj visas utvalda svenska hem upp i Swedish Design Museum, Sveriges första digitala museum för design. Bostäder med spännande arkitektur och inredning kan ses antingen digitalt eller på plats på de öppna bostadsvisningarna. Fastighetsbyrån är Visit Swedens huvudpartner i satsningen.

Med utställningen i www.swedishdesignmuseum.com, som är den andra sedan museet öppnades för ett år sedan, vill Visit Sweden sprida inspiration om design, mode och arkitektur i Sverige internationellt, speciellt i Tyskland, Storbritannien, Frankrike och USA.

Bostadsobjekt över hela landet kommer att läggas ut på Swedish Design Museum, Visit Swedens officiella digitala museum för design, mode och arkitektur. Utländska besökare på plats i Sverige kan också besöka de utvalda öppna visningarna. Fastighetsbyrån är huvudpartner i projektet och har varit med i processen att hitta lämpliga bostäder.

- Varje dag får våra mäklare runt om i landet ta del av fantastisk svensk arkitektur och inredning. Vi märker även att det finns ett stor intresse för svensk design internationellt då vissa av bostäderna vi förmedlar får spridning och uppmärksammas runt om i världen. Den känns smart att utnyttja svensk vardagsdesign i den här satsningen och det är väldigt roligt att få vara med på ett hörn, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Svenska hem har ofta en genomtänkt design, och bostadsvisningar öppna för allmänheten är relativt ovanligt utanför Sverige. Visit Sweden har tagit hjälp av den brittiska bloggaren och författaren Niki Brantmark, specialiserad på svensk och skandinavisk design, för att välja ut objekten som visas upp i Swedish Design Museum. Hemmen väljs för att visa olika inrednings- och arkitekturstilar i olika delar av landet.

Bland de bostäder som finns med initialt i utställningen finns ett Per Albin-radhus i Bromma, en färgglad sekelskifteslägenhet i Södertälje och ett träfritidshus i Kristianstad.

- Vi vill att fler ska inspireras av design som är både vacker och gjord för att användas och leva i, och sedan komma till Sverige för att uppleva den på plats. Med greppet att välkomna designintresserade människor i hela världen till riktiga bostadsvisningar, med hem i helt olika stil, skapar vi både uppmärksamhet för Sverige och visar den stora bredden i svensk design och arkitektur, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.

Nya bostadsobjekt läggs till i Swedish Design Museum under hela utställningsperioden, 18 oktober och 17 november 2018.

För mer information
Bitte Olsson, pressansvarig Visit Sweden, bitte.olsson@visitsweden.com, tel 0705-25 04 56
Johan Vesterberg, presschef Fastighetsbyrån, johan.vesterberg@fastighetsbyran.se, tel 0708-20 44 34


Anmäl dig till Fastighetsbyråns nyhetsbrev
E-postadress
 

Visit Sweden är ett kommunikationsföretag som marknadsför Sverige som resmål och varumärke, så att fler turister från utlandet kan bidra till fler jobb och större intäkter till staten och besöksnäringen. Utländska turister spenderar årligen 134 miljarder kronor i Sverige och cirka 176 000 personer är sysselsatta i besöksnäringens företag*. Visit Sweden riktar marknadsföringen till Sverigeintresserade människor i utlandet och finns på plats i 9 länder. Bolaget ägs till lika delar av svenska staten genom Näringsdepartementet och svensk besöksnäring via Svensk Turism AB. (*Källa: Tillväxtverket, siffrorna avser 2017.). http://corporate.visitsweden.com

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.