Sök bostad eller innehåll

Bostadsmarknaden

Fyra av tio svenskar går i flyttankar – men hindras

Fler än fyra av tio svenskar går i flyttankar men väljer av olika anledningar ändå att inte göra slag i saken. Enligt en Novus-undersökning Fastighetsbyrån genomfört så finns det tydliga hinder för flytt på den svenska bostadsmarknaden – och det är inte bara ekonomin som står i vägen. Nio av tio av Fastighetsbyråns mäklare runt om i landet upplever även att det finns tydliga inlåsningseffekter i deras täckningsområde.

Mäklarstatistik

Mäklarstatistik: Avmattning på marknaden

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar på en relativt stabil prisbild med stillastående eller svagt stigande priser. Dock kan man se en avstannande prisökning, framförallt på bostadsrätter i Stockholm. Bakom siffrorna kan även våra mäklare känna av en minskad efterfrågan den senaste tiden, kommenterar Johan Engström, ny VD på Fastighetsbyrån.

Mäklarpanelen

Minskad efterfrågan och fördel för köpare i Stockholm

Fastighetsbyråns senaste Mäklarpanel visar på en fortsatt fördel för säljarna men en relativt kraftigt minskad efterfrågan. I samtliga segment kan man se en minskad köpkraft och i Stockholm har det nu tippat över till att vara köparnas marknad.

36 villor i Tingsryd för priset av en i Äppelviken

Var får man mest villa för pengarna? Sverigevillan från Fastighetsbyrån visar vad en exakt likadan genomsnittsvilla kostar på olika orter runt om i hela Sverige. I Äppelviken i Bromma utanför Stockholm kostar Sverigevillan hela 14,5 miljoner kronor. För samma summa får du 36 likadana villor i Tingsryd i Kronobergslän. Sverigevillans rikssnitt ligger på 3,5 miljoner kronor och skillnaderna mellan dyrast och billigast har ökat.

Homefulness

Slappna av till ljudet av ditt drömhem

Bostadsmarknaden stressar svenskarna

En fjärdedel av alla svenskar tittar på bostadsannonser på nätet minst en gång i veckan, enligt en ny undersökning från Fastighetsbyrån. Och när man ska beskriva processen att köpa en bostad är stressig det som flest anger.

Så snokar svenskarna på bostadsvisningar

Tre av tio svenskar har någon gång varit på visning utan att vara intresserad av att köpa bostaden, visar en ny undersökning från Fastighetsbyrån. Nyfikenhet kring inredning och hur grannen bor är vanliga anledningar. Väl på visningen så tittar besökarna i garderober och badrumsskåp. Några testar till och med säljarnas toalett och säng

Mäklarstatistik

Stabil prisbild på ojämn bostadsmarknad

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar stillastående eller svagt stigande priser. Överlag ser prisbilden stabil ut men bakom siffrorna är det relativt spretigt och det kan skilja sig mycket från bostad till bostad i samma område, kommenterar Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Fritidshus

Stor prisvariation bland fritidshus

Nu är det högsäsong för fritidshusmarknaden igen. Går det att hitta sitt drömtorp eller smultronställe till ett rimligt pris? Siffrorna visar att det helt beror på var i landet du letar och vad du söker efter. Vi har kikat på senaste årens statistik för att skapa en bild av läget i landet. Vi har dessutom fråga vår Mäklarpanel om vad de tror om framtiden.

Nya regler för uppskov – en förändring få känner till

Taket för uppskov på inbetalning av skatt vid bostadsförsäljningar är slopat fram till 2020. Men vad betyder det egentligen för dig och hur påverkar det bostadsmarknaden?

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.