Sök bostad eller innehåll

Om oss

Samhällsansvar

Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklarföretag och förmedlar årligen cirka 48 000 bostäder. Det vill vi göra på ett så engagerat och ansvarfullt sätt som möjligt – med nöjda köpare, säljare och spekulanter. Men vi vill även ta ett steg längre för ett humant och hållbart samhälle. Därför har vi definierat olika områden där vi engagerar oss lite extra.

Ett tryggt hem åt alla
Fastighetsbyrån förmedlar bostäder åt många människor i många olika situationer. Men alla har inte ett hem. Och alla har inte ett hem där de känner sig trygga. I Sverige finns idag cirka 35 000 personer som saknar hem, varav cirka 4 500 är akut hemlösa, det vill säga sover ute, på campingplatser eller härbärgen. De flesta är män men kvinnor ökar i antal. Här vill vi göra en skillnad.

Från 2015 samarbetar vi bland annat med Stockholms Stadsmission. Vi har valt att stötta deras projekt som hjälper hemlösa, Stadsmissionens Center och Klaragården i Stockholm.

Verksamheterna vänder sig till vuxna i akut hemlöshet och tillgodoser akuta behov såsom mat, sovplats, rena kläder, dusch- och tvättmöjligheter samt gemenskap. De har även ombudsverksamhet stöttar deltagarna i processen att förändra sina livssituationer och hjälper dem att få sina rättigheter tillgodosedda i kontakt med myndigheter och instanser.


Återanvändning för ett hållbart samhälle

Vår verksamhet bygger på att människor byter en bostad till en annan. Inget tillfälle är så förknippat med att man gör sig av med saker och köper nytt som när man flyttar. I detta sammanhang blir återanvändning – att ta tillvara, lämna vidare, köpa begagnat och laga väldigt relevant. Genom återanvändning, som är det absolut bästa för miljön, minskar framförallt behovet av nyproduktion vilket står för en stor del av dagens miljöförstöring.

Fastighetsbyrån vill på olika sätt vi uppmuntra och underlätta återanvändning. Vi gör detta arbete framförallt inom ramen för våra samarbeten, bland annat med Myrorna.

Engagemanget och arbetet inom återanvändning är ett led i vår övergripande hållbarhetsstrategi. Vi ligger också i framkant i branschen genom miljöcertifieringen ISO 14001, som ger oss bra stöd i miljömålsarbetet.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.