Sök bostad eller innehåll

Nyproduktion

Case Partille

Kontor
Fastighetsbyrån Partille

Samarbetspartner
Västkuststugan

Objekt & uppdrag
I Sävedalen, på gränsen mellan Göteborg och Partille, byggde Västkuststugan totalt 30 lägenheter seniorboende 55+ för den kräsne köparen.

Bakgrund
Brf Västra Brattåskärrsvägen utgörs av mycket rymliga lägenheter med öppen planlösning och stora inglasade balkonger (uterum) om 10 eller 16 kvadratmeter. Ett mycket attraktivt boende med naturen som granne! 

Västkuststugan valde Fastighetsbyrån i Partille som sin samarbetspartner i försäljningen. Inflyttning skedde i mars 2014. 

Utmaningar
En utmaning i försäljning av alla nyproduktioner är att skapa trygghet för något som inte ännu finns. Det här är en särskilt viktig aspekt i seniorboende 55+, där målgruppen ofta vill se hur bostad, omgivningar och gemensamhetsutrymmen kommer att passa deras nuvarande och framtida behov.

Tillvägagångssätt
En viktig del i projektet var att skapa rätt produkt för de boende. Där kunde Fastighetsbyrån i Partille vara ett stort stöd för Västkuststugan med sin långa erfarenhet om att sälja nyproduktioner.

Stort fokus lades på prospekt och säljmaterial som beskrev boendet så tydligt som möjligt och samtidigt attraherade den kräsna målgruppen. Därefter lade Fastighetsbyrån stor vikt vid en flexibel och skräddarsydd försäljning, anpassad till köparnas individuella behov. Allt för att bygga ett så starkt förtroende som möjligt.

Fastighetsbyrån hade en tillordnad projektansvarig säljare som i sin tur hade hela kontoret som support. Man jobbade nära med Västkuststugan för att se till att inga frågor ramlade mellan stolarna. På så sätt kunde både Fastighetsbyrån och Västkuststugan fokusera på sin sak, men samtidigt se till att rätt information hela tiden nådde kunderna. Ytterligare ett sätt att bygga förtroende! 

Fastighetsbyrån var med hela vägen genom sälj- och byggprocessen och fungerade som byggarens öron mot målgruppen. Utifrån samtalen med köparna kunde man hela tiden findefinera produkten och skapa bästa möjliga slutresultat. 

I slutet av projektet var representanter från Fastighetsbyrån även med på första årsstämman i föreningen och svarade på frågor. För oss var det ett sätt att både visa engagemang och att vi är stolta över det vi hade sålt. 

Resultat
Samarbetsprojektet var mycket framgångsrikt. 19 av de 30 bostäderna var sålda innan man började bygga. När byggnationen var färdig var samtliga bostäder sålda. 

Tips
• Ta in en samarbetspartner så tidigt som möjligt, gärna redan i planeringen och projekteringen. Även om man som byggherre tror sig veta vad exempelvis Storgöteborg vill ha, så kan önskemålen på den lokala marknaden skilja sig markant. En lokal expert som Fastighetsbyrån har en otrolig koll på vad som är attraktivt i respektive område. 

• Det lönar sig att jobba med en stor och rikstäckande partner som Fastighetsbyrån. Vårt nära samarbete mellan kontoren gör att vi har full koll på de personer i andra städer som vill flytta till just det området där ni bygger. 

• Det är värt att lägga ordentligt med tid på att hitta rätt produkt och erbjudande till de första köparna. När några redan har skrivit avtal är det lättare att hitta köpare till resterande bostäder.

 

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.