Sök bostad eller innehåll

Nyproduktion

Köp nytt och tryggt med oss.

Från att börja fundera på en nyproducerad bostad till att få flytta in i sitt drömboende är det många steg. Vi hjälper dig hela vägen.

Att köpa nyproduktion – så går det till steg för steg.
Från byggherrens projektering och byggstart till din planering av tillval och inflyttning. Vi finns till hands och svarar på dina frågor under varje steg. Läs mer om hur ett köp går till här. (Länk till tidsaxel nedan)

SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT KÖPA EN NYPRODUCERAD BOSTAD

Planering

Byggnadsentreprenören har förvärvat mark och påbörjar planeringen för att bygga fler bostäder – villor och/eller bostadsrätter. Redan i den här tidiga fasen kan det finnas färdiga planer även för till exempel dagis, skolor och affärer som kan vara av intresse i området. Fastighetsbyrån är expert på området – ställ gärna frågor och anmäl ditt intresse redan nu.

Säljstart
Ofta startar försäljningen av nyproduktionsbostäder redan innan bygget kommit igång. Bostäderna och byggbolaget presenteras utförligt på fastighetsbyran.se där du kan se skisser, ritningar och ibland animeringar och rörliga bilder på bostäderna och området. Ibland finns också uppbyggda modeller och visningslägenheter att titta på.

En bostadsrättsförening bildas och en styrelse tillsätts av Byggnadsentreprenören. Bostadsrättsföreningen registreras hos Bolagsverket.

Om du har anmält ditt intresse för en bostad så kommer du nu att kontaktas av mäklaren och ett förhandsavtal eller bokningsavtal kommer tecknas.

Byggstart
När tillräckligt många har anmält intresse kan spaden sättas i marken och bygget startar!

I detta skede tecknas ett upplåtelseavtal där bostadsrättsföreningen upplåter bostadsrätten till dig som ny bostadsrättsinnehavare.
 
Äger du redan en bostad idag är det nu dags att börja fundera på en försäljning. Kontakta gärna Fastighetsbyrån för rådgivning och värdering. Som Sveriges största mäklare har vi bra koll på prisläget i just ditt område och kan hjälpa dig att få ut maximalt pris för din nuvarande bostad.

Tillval
Nu får du möjlighet att skapa din drömbostad. Du gör de tillval som är möjliga att göra utöver grundstandarden. Det kan handla om val av färg och tapeter, kakel, klinker och köksinredning. Ofta finns en professionell inredare som kan ge goda råd. Avtal om tillval skrivs mellan dig som bostadsrättsinnehavare och entreprenören.

Besiktning
Några veckor före inflyttning är det dags för slutbesiktning av din nya bostad. Besiktningen genomförs av en opartisk besiktningsman och du som köpare brukar vanligtvis bli inbjuden att vara med. Vid besiktningen kontrolleras bostadens skick och att de eventuella tillval som du beställt är korrekta och levererade.

Inflyttning
Äntligen får du nycklarna och kan påbörja flytten till ditt nya hem. Vid tillträdet visar du upp att slutlikviden är betald och får nycklarna till din nya bostad. Kom ihåg att teckna en hemförsäkring och flytta alla eventuella abonnemang och prenumerationer.

Funderar du på ett område redan nu? Våra lokala Fastighetsbyrån-kontor kan hjälpa dig med alla frågor. Hitta ditt kontor här 

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.