Sök bostad eller innehåll

Nyhetsbrev

Fiona Wall Design har just lanserat sin nya tapetkollektion Botanic Garden

Mönstren, som fångar den drömlika stämningen i en botanisk trädgård, är handritade med kol och akvarell av designern Helene Blanche. Inspirationen till de nya mönstren kom under en promenad i Köpenhamns botaniska trädgård. Mönstren utgör en nytolkning av naturens välbekanta siluetter med fokus på det handmålade uttrycket. De första skisserna gjordes i kol, bläck och akvarell.

Nu kan du sjunka in i en poetisk värld full av botanik och
blomstermotiv, svärmande fjärilar, vajande hängpilar och styvmorsvioler
i full blom. Kollektionen fås i 7 olika designs: Willow, Butterflies, Eucalyptus, Botanica, Pansy Flower, Parsley och Birch Leaves.
Njut av att gå på upptäcktsfärd och ta dig tid att välja ditt favoritmönster i de kulörerna som passar just dig.

Hur du väljer exakt rätt kulör på din nya tapet
Din nya Botanic Garden-tapet från Fiona är inte bara vacker – den kan också få dig att
se med nya ögon på rummet i övrigt. Tapetens mönster är vackert och elegant i kulörer som är noggrant anpassade till vår tids moderna stil. Men passar den ihop med andra nyanser i rummet? Det är faktiskt inte så lätt att hitta precis den kulör som gör helheten fulländad. Därför har vår färgsättare använt sig av allt sitt kunnande för att hitta en vackert balanserad kulör till vart och ett av mönstren i Fiona Botanic Garden-kollektionen. Varje nyans har genomgått noggranna överväganden. Den gemensamma nämnaren är att varje kulör står i vackrast tänkbara harmoni med den stilrena tapeten. Tapeten slår an tonen, medans den målade kulören fulländar den, tillsammans ska de bilda en vacker harmonisk enhet. (Färgkoden hittar du längst bak i tapetboken).

…hur man skapar stämning med kalla och varma nyanser 
Färgkartan “at Home” beskriver detaljerat de olika kalla och varma nyanserna. När du har lärt dig att skilja dem från varandra kan du göra ett genomtänkt val som passar ditt temperament.

Alla synliga ytor i rummet ska tas med i beräkningen. När du väljer mellan kalla och varma kulörer så bör du ta hänsyn till hur du vill att dina kulörer ska vara sammansatta. Kom ihåg att golv, tak, möbler och andra inredningsdetaljer också räknas med i färgpaletten.

Ställ följande frågor till dig själv och se vilken kulör som passar dig bäst:

1 Vill jag att mitt hem ska utstråla närhet och trivsel?

Låt då de varma kulörerna dominera.

2 Vill jag att mitt hem ska utstråla minimalism och strama linjer?

Välj bland de svala kulörerna.

3 Vill jag att mitt hem ska innehålla lika mycket från båda

världarna?

Då kan du kombinera till exempel en varm kulör på golvet med en sval kulör på väggarna. Det finns inga rätt eller fel kulör – det handlar om att hitta det som känns bra. Det kan vara bra att vara medveten om vilken inverkan en viss kulör har.

 Erbjudande! Var 4:e rulle Fiona-tapet på köpet. Ladda ner erbjudandet här >>

 

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.