Sök bostad eller innehåll

Vi kan Tumba

Tumba

Tumba är centralorten i Botkyrka och är känt för sin sedeltillverkning på Tumba Bruk. Bebyggelsen är blandad av både villor, bostadsrätter och hyresrätter i gammal och ny stil. Omgivningen är naturskön med goda kommunikationer till både Stockholm och Södertälje.

Kommunnamn

Botkyrka

Skolor och barnomsorg

Flertalet populära förskolor och skolor i närområdet för alla åldrar. För mer information se www.botkyrka.se

Parkering

Infartsparkering vid Tumba station.

Kommunikation

Stor bussanknytningsplats i Tumba Centrum med bussar mot Salem, Vårsta, Hallunda, Skärholmen och Huddinge. Även direktbuss mot Fridhemsplan. Pendeltåg går mot Stockholm Central (Märsta) och Södertälje. Till Stockhom C tar det ca 25min och ca 15min till Södertälje. Pendlarbuss 743 från hållplats Skäcklinge mot Fridhemsplan via Marievik och Hornstull. Under rusningstid går även pendeltåg till Uppsala C, via Arlanda.

Natur och fritid

Harbrostugan med motionsspår finns i närheten. Mot Lida finns natur och strövområden, med skidspår och pulkabacke, badplats och en vattenskidklubb. Vid Tumba Gymnasium finns ishall samt en sporthall. Flottsbro friluftsområde är ett närliggande alternativ, också det ca 10 km från Tumba. Här finns skidbacke om vintern och bad på sommaren. Skidbacken är en av Stockholms bästa och prepareras ordentligt när tillfälle ges. Hågelbyparken är ett populärt utflyktsmål, speciellt för barnfamiljer. Vi firar högtider och arrangerar flera evenemang under hela året. Mer information hittar du på hagelby.se.

Det finns ett relativt stort utbud av aktiviteter: sporthallar, bordtennishall, skytteklubb, styrketräning, inomhusbad, bandyplan, parklek, sportfält och gymnastikhall. Biograf samt teaterföreställningar erbjuds på Tumbascenen.

Affärer och restauranger

Ett brett utbud av butiker och service finns i Tumba C som är kommunens huvudcentrum. I området Solbo som ligger intill huset så finns Ica, två pizzerior och en Indisk restaurang samt flera andra butiker och service.

Övrigt

Bland övrig service kan nämnas bibliotek, kommunalhus, församlingsexpedition, polisstation och folktandvård.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.