Sök bostad eller innehåll

Vi kan Rikstens Friluftsstad

Rikstens Friluftsstad

Rikstens Friluftsstad - Mer av livet Redan idag är Rikstens Friluftsstad en plats med en begynnande småstadskänsla med en egen tydlig karaktär. Naturen och mångfalden sätter sin prägel på området. Här blandas barnfamiljer med äldre invånare och studenter. Stadsdelen som färdigbyggd kommer att bestå av c.a 2500 bostäder! Styrkan ligger i kombinationen av småstadskänsla med närheten till arbetsplatser, affärer och kultur. Samtidigt som du har en aktiv fritid genom tillgången till naturen och friluftsliv. Med fokus på funtionell arkitektur och klimatsmarta lösningar är Riksten Friluftsstad en stadsdel för framtiden. Kort sagt, här får man ut mer av livet! Läs mer om vad som händer i området Rikstens Friluftsstad på www.riksten.se

Kommunnamn

Botkyrka

Skolor och barnomsorg

Rikstens skola tog emot sina första elever i augusti 2013. Skolan byggs i etapper och fullt utbyggd kommer skolan att rymma 600 elever från förskoleklass till åk 9. Det står redan i dag tre förskolor klara och det är förskolan Nova som finns på Flottiljvägen 159, förskolan Luna som finns på Kanslivägen 24 och förskolan Stella som också finns på Kanslivägen 20. Det finns även planer på ytterligare en förskola. I takt med att området byggs ut, kommer kommunal service också att byggas ut. För mer information se www.botkyrka.se

Parkering

Vid Tullinge station finns gratis infartsparkering för de som pendlar. Flemingsberg har avgiftsbelagd infartsparkering.

Kommunikation

I dag trafikerar buss 721 sträckan Rikstens Friluftsstad och Tullinge station med kvartstrafik på morgon och kväll Vägverket har satt av pengar för nya länsväg 226, förbifart Tullinge, som kommer att tangera Riksten och ha två infarter till området. När vägen är klar planerar SL att sätta in snabbussar mellan Tumba och Flemingsberg via Rikstens Friluftsstad. Gång- och cykelväg mot Tullinge skog samt stationen finns längs Pålamalmsvägen.

Natur och fritid

Närheten till natur och friluftsliv är påtaglig. Riksten ligger i Lida-Rikstens friluftsområde som erbjuder bad, skidåkning (både längd och utför), golf, vattenskidor, kajak, tennis, motionsslingor, orientering, fastighetsbyråns ishall, fotbollsplan (natur och konstgräs) och andra aktiviteter.

Affärer och restauranger

I Riksten Friluftsstad finns i dag en Icabutik, pizzeria, frisör, dansskola, biograf, sommarcafé och ett hunddagis. I takt med att området växer så ökar också utbudet av butiker. För mer specialiserad shopping finns flera centrum i närheten.

Övrigt

Huddinge Sjukhus och Södertörns Högskola ligger på cykelavstånd från Rikstens Friluftsstad.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.