Sök bostad eller innehåll

Vi kan Grödinge

Grödinge

Grödinge sträcker sig över ett större område och omfattas av lantbruksbyggd i södra Botkyrka. Bebyggelsen består av en blandning av villor, fritidshus, lantbruk samt mindre gårdar. Grödinge är centralt placerat på Södertörn med närhet till Tumba, Tullinge, Huddinge, Södertälje, Haninge och Nynäshamn.

Kommunnamn

Botkyrka

Skolor och barnomsorg

Vårsta fungerar som centralort där Malmsjö skola nyligen färdigställts efter en påkostad renovering till en modern skolanläggning med kapacitet för årskurs F-9. Ett flertal förskolor finns i Vårsta. I Sibble finns även en förskola som idag drivs som ett föräldrakooperativ i Olberga skolas gamla lokaler.

Kommunikation

Buss 727 och 729 går mot Tumba station. Buss 783 går mellan Nynäshamn och Södertälje.

Natur och fritid

Tillgång till stora skogar och flera naturreservat. Många kommer till Grödinge för att plocka svamp och bär. Badplatser finns både vid havet samt vackra insjöar.

Affärer och restauranger

I Vårsta finns närmaste livsmedelsaffär.I centrum finns även en restaurang/pizzeria. Caféerna i Eldtomta & Rosenhill är mycket populära, framför allt sommartid då många motorcyklister tar sig dit. Sjökrogen vid Skanssundet är också värd ett besök.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.