Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Sunne Centrala Sunne

Välkommen till idérika Sunne Glada människor och ett brett utbud av kultur, nöjen och shopping I centrala Sunne kan du bo på det sätt som passar dig; i villa, radhus eller lägenhet. Det finns även centralt belägna tomter till salu. Alla bostadsområden har sina egna fördelar. Här finns närhet till skog, motionsspår, vatten och öppna fält. Gångvägar slingrar sig utmed Frykens stränder med stopp vid lekplatser, serveringar och rekreationsområden. Sunne har ett levande centrum med ständig aktivitet. Här finns ett stort antal butiker och all nödvändig service. Det finns också ett rikt utbud av kultur, restauranger, nöjen och evenemang. Vattenlandet, Kolsnäs folkpark, Ski Sunne, Rottneros park och Selma Spa är populära utflyktsmål. I Sunne finns flera grundskolor, förskolor och gymnasium.

Till områdets sida

Sunne Gräsmark

Välkommen till natursköna Gräsmark Med skog, sjöar och service inpå knuten Vid sjön Rottnen ligger Gräsmark, en av Sunnes fem kyrkbyar. Gräsmark är en anrik kulturbygd med naturskatter i mängder. Tre naturreservat och kulturlandskap av riksintresse kan bygden stoltsera med. Gräsmark är ett paradis för jakt- och friluftsmänniskor. De omgärdande skogarna är fyllda av vilt, bär och svamp och bygdens fiskevatten är omtalade. Badplatserna är många och vintertid finns skidspår för alla. I centrala Gräsmark finns lanthandel, bensinmack, skola, kyrka och kiosk. Här finns också välrenommerade restaurangen Kalasmakeriet på Prästgårn, med strålande utsikt över Lillsjön. Hembygdsgårdens kulturbyggnader minner om den finska invandringen och Amerikautvandringen för länge sedan.

Till områdets sida

Sunne Lysvik

Välkommen till idylliska Lysvik Bra kommunikationer i Sveriges snabbaste landsbygd I Lysvik, en av Sunne kommuns fem kyrkbyar, samsas en storslagen natur med en handlingskraftig befolkning. Sveriges snabbaste landsbygd finns i Ransbysätter som fått rekordsnabbt bredband tack vare byns eldsjälar. Fryksdalsbanan stannar i Lysvik och i centrum finns på promenadavstånd skola, förskola, idrottshall, kyrka och äldreboende. Du hittar också en välsorterad lanthandel. Till restaurangen vid Frykens strand tar du med fördel båten och avnjuter vällagad mat i vattenbrynet. Intilliggande camping är ofta fullbelagd, så även vandrarhemmet på Berga hembygdsgård. Fritidslivet är rikt med vandringsleder och aktiva idrottsföreningar. Bygdens stolthet är damfotbollslaget Mallbackens IF.

Till områdets sida

Sunne Sunne

Välkommen till sagolika Sunne I hjärtat av Värmland finns allt du behöver I Sunne behöver du aldrig ha tråkigt. Hit kommer människor året om för att gå på teater, besöka kulturskatter, åka skidor, uppleva Svenska rallyt, roa sig i folkparken, shoppa i prisbelönta butiker eller för att koppla av på spa. Sunne kommun är känt för sitt positiva näringslivsklimat. Åtskilliga är de entreprenörer och kreativa själar som har sitt hjärta här. Valfriheten är stor; du kan bo enskilt på landet, i trevliga villaområden eller bekvämt i lägenhet. Du har alltid nära till skolor, service och natur. Det som inte finns i kommunen är det nära till; 1 tågtimme på "Sveriges vackraste järnväg" till Karlstad, flyg eller snabbtåg till Stockholm city och bara 18 mil till Gardemoens internationella flygplats.

Till områdets sida

Sunne Västra Ämtervik

Välkommen till genuina Västra Ämtervik Livet på landet med goda pendlingsmöjligheter Västra Ämtervik, en av Sunnes fem kyrkbyar, är en utpräglad jordbruksbygd och därmed fylld av handlingskraftiga människor. Här välkomnas du att delta i olika forum för bygdeutveckling och den välbevarade hembygdsgården är en given samlingspunkt. I centrum finns skola, förskola, serviceboende samt idrottshall. Fryksdalsbanan stannar här och du pendlar enkelt till Sunne eller Karlstad. Även till Arvika går resan snabbt. Vid Frykens strand ligger anrika Sillegården, ett välbesökt turistmål med restaurang, boende, hantverksbutik, utställningar och konserter. Här finns även Västra Ämterviks camping och vandrarhem med en liten sommarbutik, Berga pizzeria och tankstation.

Till områdets sida

Sunne Östra Ämtervik

Välkommen till berättelsernas Östra Ämtervik Storslagen natur och kultur i skön förening Östra Ämtervik är en av Sunnes fem kyrkbyar och ett riktigt kulturcentrum. På Mårbacka skapade Selma Lagerlöf sina världsberömda berättelser och hit vallfärdar turister på somrarna. I det pittoreska området bor och verkar många kulturprofiler och många kända verk har sitt ursprung här. I centralorten Prästbol finns skola, förskola, fotbollsplan och bygdegården Sjösala. I området råder ständig aktivitet då invånarna har en stark tradition av sammanhållning och bygdeutveckling. Mitt i jordbruksbygden finns turistboende på Gunnerudsgården. Hembygdsgården Ås Brunn och den Lagerlöfska graven är populära utflyktsmål.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.