Sök bostad eller innehåll

Vi kan Håbo - Skokloster

Håbo - Skokloster

Slottskogen är ett naturskönt område, nära till naturreservat och Skokloster Slott med den medeltida kyrkan, slottscafé och museet. Granne med slottet finns en restaurang/café. I Slottsskogen finns en lanthandel. http://www.skokloster-lanthandel.se/. Mälaren ger unika möjlighet till bad på sommaren och skridsko- & skidåkning på vintern. Båtplats finns att hyra via en av de två båtklubbar som finns tillgängliga. Ca 2 mil till Bålsta centrum med allmänna kommunikationer och service. Idealbyn ligger i en vacker södersluttning mot Mälaren. På Abbedissavägen ligger ett flertal exklusiva villor med sjöutsikt.

Kommunnamn

Sigtuna

Skolor och barnomsorg

Låg och mellanstadie i Slottsskolan. Förskola och fritids. http://raoulwallenbergskolan.se/rws-skokloster/ http://raoulwallenbergskolan.se/rwf-skokloster/

Parkering

I Bålsta finns pendeltågstation om man väljer att ta Uppsala pendeln med samt ytterligare bussförbindelser till Uppsala, Enköping, Arlanda och Sigtuna.

Kommunikation

Bussar mot Bålsta passerar ute på Slottskogsleden. Busshållsplats finns i direkt anslutning till området. Högstadium och gymnasieskola finns i Bålsta dit busskommunikationerna är goda.

Natur och fritid

Slottsskogens badplats och Söderskogens badplats finns på gångavstånd. Marina finns i området. Svampskogen finns runt hörnet. I området finns badstränder, båthamn och samfällighetens gemensamma pool, tennisbanor bastu mm. Skokloster är ett lugnt och fridfullt område som uppmuntrar till friluftsliv och utomhusaktiviteter.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.