Sök bostad eller innehåll

Vi kan Centrala Märsta

Centrala Märsta

Till centrala Märsta räknar vi även Sätuna, Arenberga och Ekilla. Centralt i Märsta ligger kommunhuset med sin förvaltning och ett nytt bibliotek, ny konsthall, affärer och restauranger mm. Tåg och buss stationen ligger längst ner på Stationsgatan. Här finns flerfamiljshus med bostadsrätter, hyresrätter och friliggande villor.

Kommunnamn

Sigtuna

Skolor och barnomsorg

Sigtuna kommun tillämpar fritt val av skola vilket innebär att du som förälder kan välja den skola som du tycker passar bäst för ditt barn. Fristående eller kommunal, inom eller utom Sigtuna kommun; allt är möjligt att välja inom ramen för den barn- och ungdomspeng varje barn för med sig. De flesta placerar sitt barn i en skola nära hemmet, men du kan också välja en annan skola i kommunen. I Sigtuna kommun finns det tre gymnasieskolor, en kommunal samt två fristående: Arlandagymnasiet - kommunal skola Märsta Praktiska Gymnasium - fristående skola Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket - riksinternatskola För mer info besök; www.sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning

Kommunikation

Från Märsta centrum går det bussar ned till Märsta station som är knutpunkten för all lokaltrafik, buss och pendeltågstågstrafik. Från Märsta station kan man sedan fortsätta med pendeltåg mot Stockholm alternativt ta SJ:s tåg till Uppsala eller Stockholm. Det finns även bussar till Arlanda och Arlandastad som avgår från stationen. SL-kortet gäller i hela Stockholms län. En del av bussarna till Sigtuna passerar Märsta centrum och det tar då endast 15 minuter att ta sig till Sigtuna stad.

Natur och fritid

Om man vill njuta av den friska luften kan man ta en promenad längs Hälsans stig som passerar Märsta. Man kan också promenera på vattenparksslingan som passerar Märsta vattenpark. Vill man hellre motionera inomhus finns SATS i centrala Märsta. Kommunens största idrottsarena Midgårdsvallen ligger sida vid sida med Midgårdsbadet med det första utomhusbadet i Sverige och i Norden, med biologiskt reningssystem. Intill Märsta centrum finns även en ishall och bortom ishallen ligger naturskyddsområdet Sköndalsskogen.

I Märsta centrum finns ett nytt bibliotek och konsthall och på Stockholmsvägen finns en biograf. På Kulturum vid Arlandagymnasiet anordnas emellanåt konserter och föreställningar som är öppna för allmänheten. Längtar man efter ett större kulturutbud finns Stockholm på behändigt avstånd.

Affärer och restauranger

I centrala Märsta finns bland annat Willys, Lidl, Coop Extra, Järnia och restauranger, banker, systembolag, apotek, caféer.

Övrigt

För mer information om kommunen vänligen besök www.sigtuna.se eller www.sigtunaturism.se.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.