Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Sigtuna Centrala Märsta

Till centrala Märsta räknar vi även Sätuna, Arenberga och Ekilla. Centralt i Märsta ligger kommunhuset med sin förvaltning och ett nytt bibliotek, ny konsthall, affärer och restauranger mm. Tåg och buss stationen ligger längst ner på Stationsgatan. Här finns flerfamiljshus med bostadsrätter, hyresrätter och friliggande villor.

Till områdets sida

Sigtuna Centrala Sigtuna

Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, apotek, systembolag, mataffär, hår- och fotvård, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. Den fina småbåtshamnen är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen för olika sporter, bl.a. fyra tennisbanor. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt på vintern är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Håbo - Skokloster

Slottskogen är ett naturskönt område, nära till naturreservat och Skokloster Slott med den medeltida kyrkan, slottscafé och museet. Granne med slottet finns en restaurang/café. I Slottsskogen finns en lanthandel. http://www.skokloster-lanthandel.se/. Mälaren ger unika möjlighet till bad på sommaren och skridsko- & skidåkning på vintern. Båtplats finns att hyra via en av de två båtklubbar som finns tillgängliga. Ca 2 mil till Bålsta centrum med allmänna kommunikationer och service. Idealbyn ligger i en vacker södersluttning mot Mälaren. På Abbedissavägen ligger ett flertal exklusiva villor med sjöutsikt.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Arlanda Stad

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Charlottenberg/Svalängen

Charlottenberg är ett barnvänligt område med charmig bykänsla. Fint läge längs Garnsviken i Mälaren.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Nordöstra

På landsbygden öster och nordost om Märsta finns vacker naturskön omgivning med mycket åkermark och skog. Många av orterna härstammar långt tillbaka, en del hela vägen till medeltiden. De större områdena är Skepptuna, Lunda, Vidbo och Trosta.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Norrbacka

Norrbacka är ett lugnt och trevligt område. Eftersom det är nära till Märsta station är det ett populärt område. Intill tågstationen finns ett litet centrum där man kan hitta livsmedelsbutik, frisörer, restauranger och café. I Norrbacka kan man bo i såväl lägenhet som i friliggande villor. Sigtuna kommun är vackert beläget med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Odensala

Odensala är en naturskön landsbygd belägen norr om Märsta. Här består bebyggelsen av villor, torp och gårdar. Här bor man lugnt med naturen intill men ändå med Märsta på behändigt avstånd. Sigtuna kommun är vackert belägen med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Skånela - Rosersberg

Skånela ligger vackert vid böljande fält i Sigtuna kommun. När du bor i Skånela har du nära till Arlanda flygplats med världen runt knuten, social service i Märsta och endast 3,5 mil till Stockholm city. Samtidigt bor du i lugnet och naturen i orter som Kimsta, Sälna och Skånela.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Steninge

Steninge är idylliskt beläget söder om Märsta. På promenadavstånd finns Mälaren, Steninge slott och härlig natur. Området har en blandad bebyggelse och här kan man välja om man vill bo i lägenhet med bostadsrätt, radhus i bostadsrättsform, friköpt radhus eller friliggande villa. Sigtuna kommun är vackert belägen med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Steningehöjden

Steningehöjden är en ny stadsdel i närheten av Mälaren mitt emellan Märsta och Sigtuna där en modern trädgårdsstad är under full uppbyggnad. På andra sidan vägen 263 ligger Ölsta Gård och Eneby.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Sundveda

Karlsborgsvägen kallas för Sundveda och ligger på en höjd väster om Märsta. Här finns parhus, radhus och friliggande hus. Det här lugna området är idealiskt för barnfamiljer men även perfekt för den som letar efter ett mindre friliggande hus. Sigtuna kommun är vackert beläget med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Valsta

Valsta är beläget söder om Märsta med närhet till Mälaren. Som boende i området har man nära till en mängd fritidsaktiviteter och promenadavstånd till trevlig natur. Här kan man fortfarande bo i prisvärda bostadsrätter i områden med lummiga, mysiga innergårdar. Från Valsta fungerar det bra att pendla till Arlanda, Stockholm eller Uppsala. Sigtuna kommun är vackert belägen med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd.

Till områdets sida

Sigtuna Märsta - Vidbo

Den landsbygd som finns nordost om Märsta kallas vanligtvis för Skepptuna där Vidbo ingår. Här bor man lugnt och naturskönt men med en oslagbar närhet till Arlanda.

Till områdets sida

Sigtuna Rosersberg

Rosersberg är en idyllisk villastad belägen mellan Märsta och Upplands Väsby. Här har man nära till det mesta och det är ändå väldigt lugnt och trevligt. De boende har promenadavstånd till pendeltåget som tar dem till Stockholm på ungefär en halvtimme. I Rosersberg finns en blandad bebyggelse med friliggande villor, radhus, bostadsrätter och hyreslägenheter. Sigtuna kommun är vackert beläget med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Aludden

Aludden är ett vackert område invid Mälaren. En kort promenad längs vattnet tar de boende till Sigtuna Stad. På Aludden kan man välja att bo i bostadsrätt eller i villa. Sigtuna kommun är vackert beläget med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd. Sigtuna stad är naturskönt placerat invid Mälaren. Här har man nära till den vackra naturen, aktiviteter och badplatser utan att storstaden är alltför långt bort. Som Sveriges första stad finns här en lång och spännande historia. Redan år 980 bestämde Erik Segersäll att Sigtuna skulle bli Sveriges första stad.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Björkbacka

Björkbacka är ett fantastiskt område. Här bor man naturskönt nära vattnet. Det är ett lugnt område och det finns flera strövområden i närheten. Med ett flertal daghem på promenadavstånd är det idealiskt för barnfamiljer. Sigtuna kommun är vackert beläget med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd. Sigtuna stad är naturskönt placerat invid Mälaren. Här har man nära till den vackra naturen, aktiviteter och badplatser utan att storstaden är alltför långt bort. Som Sveriges första stad finns här en lång och spännande historia. Redan år 980 bestämde Erik Segersäll att Sigtuna skulle bli Sveriges första stad.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Björkbacka strand

Björkbacka är ett relativt nybyggt villaområde i utkanten av centrala Sigtuna. Här bor man naturskönt nära vattnet. Det är ett lugnt område som har flera strövområden i närheten och en vacker Strandpromenad leder från Björkbacka efter vattnet intill Centrala Sigtuna. Med ett flertal daghem och låg/mellanstadieskola på promenadavstånd är det idealiskt för barnfamiljer. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennisbanor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Brännbo

Brännbo är ett lugnt och trevligt bostadsområde beläget i Sigtuna. Här finns villor och lägenheter från 50-60 talet. Förskolan Karusellen finns i Brännbo och Stora Brännbo konferens. Från Brännbo är det endast några minuters promenad ned till Sigtuna stadskärna. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Flottvik/Djupvik

Flottvik och Djupvik är ett fridfullt område som är beläget intill Mälaren och Flottviken. Här finns naturreservat med otroligt vacker natur. I området finns sportaktiviteter och längst in i Flottviken intill Sigtunafjärden ligger även Märsta Båtklubb.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Harberget

Harberget ligger på en av Sigtunas kullar med utsikt mot Garnsviken, Sigtunafjärden och Munkholmen. Härifrån är det endast en kort promenad till gågatan. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Holmen

På Holmen bor man nära naturen och vattnet ca 15 minuter utanför Sigtuna stad. Badängen med bryggan är en uppskattad plats för stora som små. Bollplanen finns vid pumphuset på Konvaljvägen. Från den utgår också en vandringsled, Esters Promenad, längs åkerkanten, från Holmen till skogen på andra sidan Norra Viken. Båtklubben är en förening för de som har sin båt vid den gemensamt ägda bryggan i Norra Viken. Holmens omgivningar är vackra och rofyllda.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Hälleberget

Hälleberget som är +55 boende har ett mycket vackert läge vid Mälaren åt söder där den fina strandpromenad finns som går från Sjudargårdsbadet, förbi Sigtunas stadskärna och vidare till Björkbacka Strand, cirka 5 km. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Hällsbo

Hällsbo som är ett lugnt villa och radhusområde ligger i utkanten av centrala Sigtuna men med gångavstånd till gågatan. Här finns närheten till skogen och fina promenadstråk. Eljusspår finns i området liksom Hällsbostugan där Sigtuna orienteringsklubbs har sin verksamhet. Vintertid är Hällsboskogen fylld med uppskattade skidspår. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Malmen

Malmen är ett charmigt och lugnt område med äldre villa bebyggelse vid Mälaren i centrala Sigtuna. Det är promenadavstånd till allt vad Sigtuna Stad kan erbjuda. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Munkholmen

Munkholmen är ett omtyckt villaområde i centrala Sigtuna som omges av Mälarens vatten. På ena sidan har man Munkholmsviken och på andra sidan har man Sigtunafjärden. Här finns Munkholmsbadet längst ut på Munkholmen och en båtklubb med brygga. På Munkholmen njuter man av närheten till vattnet och de natursköna promenadvänliga omgivningarna men man har fortfarande nära till Sigtuna stad. Utsikten i sydvästlig riktning visar Sigtunafjärden och Sigtunas centrala delar. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Pilsbo

Pilsbo är ett populärt och barnvänligt område med gångavstånd till skolor, förskolor, renoverat inomhusbad och Sigtunas stadskärna med affärer, restauranger m m. SL-busshållplats finns i området. Närhet till Garnsviken (Mälaren) med fiske och vattenaktiviteter på sommaren och skridskobana på vintern. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennisbanor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Prästängarna

Prästängarna, eller Prästgårdsängarna är ett mysigt bostadsområde i utkanten av Sigtuna. Området är perfekt för barnfamiljer då det är gångavstånd till flera olika förskolor. Närhet till två fina och roliga lekparker med gott om utrymme uppskattas av barnen. På Prästängarna har man aldrig heller långt till naturen. Här finns fina skogar med gott om svamp och bär. Sigtunas motionsspår med delvis belysning finns på gångavstånd.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Ropsten

Vackert läge nära Mälaren. Strandpromenaden går längst vattnet i området. Bryggor med plats för mindre båtar sköts av Ropstens byalag. Mycket nära riksinternatet SSHL och sportcentrum. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Sjudargården

En pärla mitt emellan stadsliv och uppländsk natur! Mellan 2002 och 2006 byggde JM 81 fristående villor på Sjudarhöjden i utkanten av Sigtuna. Idag beskrivs området som en modern version av Atsrid Lindgrens Bullerbyn. Omgivningen bjuder på ett kuperat landskap, nära naturen och mellan husen porlar en bäck. Villorna är alla ritade av arkitekten Karin Ahlzén och finns i två modeller, vilket skapar variation i området.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Södertil

Södertil är ett lugnt villa område. Här har man nära till natur och strövområden. Med ett flertal daghem i området är det idealiskt för barnfamiljer. Du som bor i Södertil får ett naturnära boende med gångavstånd till centrala Sigtuna. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se. Sigtuna kommun är vackert belägen med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd. Sigtuna stad är naturskönt placerat invid Mälaren. Här har man nära till den vackra naturen, aktiviteter och badplatser utan att storstaden är alltför långt bort. Som Sveriges första stad finns här en lång och spännande historia. Redan år 980 bestämde Erik Segersäll att Sigtuna skulle bli Sveriges första stad.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Til

I Til har man nära till natur och strövområden. Här finns mest lägenheter och radhus i området. Med ett flertal förskolor och låg/mellanstadium skola i området är det idealiskt för barnfamiljer. Du som bor i Til får ett naturnära boende intill Garnsviken . Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Tilsjödal

Tilsjödal är ett ganska nytt villaområde i utkanten av Sigtuna som angränsar till Björkbacka strand. Läge nära skola och dagis. Här är barnvänligt utan genomfartstrafik. Cykelavstånd in till stadskärnan utefter strandpromenaden. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Tvillingbackarna

Tvillingbackarna är ett lugnt och trivsamt område med Sigtuna stad och all service på behändigt avstånd. Skog och ängar runtomkring ger en härlig naturkänsla. Ett stenkast från Tvillingbackarna finns Sigtunas nya idrottplats. Man har också nära till eljusspår och badplatsen ligger på bekvämt promenadavstånd. Sigtuna kommun är vackert beläget med närhet till såväl Uppsala som Stockholm. I kommunen finns Arlanda, Sveriges största flygplats, vilket ger de boende en oslagbar möjlighet att ha världen på behändigt avstånd. Sigtuna stad är naturskönt placerat invid Mälaren. Här har man nära till den vackra naturen, aktiviteter och badplatser utan att storstaden är alltför långt bort. Som Sveriges första stad finns här en lång och spännande historia. Redan år 980 bestämde Erik Segersäll att Sigtuna skulle bli Sveriges första stad.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Wenngarn

Wenngarn är en magisk plats som lockar fram det bästa hos oss! Här finns spår av tusen års historia med Wenngarns slott, områdets hjärta. Strategiskt beläget mittemellan Stockholm och Uppsala, bara 15 kilometer från Arlanda och med gångavstånd till Sigtuna stad. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se. Det finns många unika miljöer på Wenngarn såsom den magnifika barockträdgården, slottskapellet, stenterrasserna och alléerna. Visionen att skapa bysamhället Wenngarn är nu i full gång. Här finns ett modernt träning- och företagscenter, hotell- och restaurang Anstalten, förskola och kulturstall. Välkommen att bli en del av detta unika boende.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna - Västra

"Västra delen" av Sigtuna kommun avgränsas i östlig riktning av Garnsviken. Söderut av Sigtuna stad och norr ut av kommungränsen mot Knivsta och västerut av Erikssund och mälaren mot Skokloster. Här finner vi platser som; Venngarn, Vennerbo, Hälgesta, Skråmsta, Torsborg. I områden som Granby och Killinge och delsvis ut på Holmen finns tomter och nyproducerade villor och hus. Allmänt är området bestående av bond- och hästgårdar, skogar och odlad mark. Här finns ridskolor och golfklubbar.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna-Aludden

Aludden är ett vackert område invid Mälaren. En kort promenad på strandpromenaden längs vattnet tar de boende till Sigtuna hamn och centrum med gågatan. SSHL internatskola ligger nära. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna-Granby

Granby är ett populärt område med en mix av såväl fritidshus som permanentbostäder och ligger ca 10 minuter från Sigtuna stad. Här bor man nära naturen och Mälaren. Granby samfällighetsförening har egen badplats på bekvämt gångavstånd med brygga, badhus, båtplatser och fiskerätt. Se vidare på Granby Samfällighetsförenings hemsida www.granby.nu Ett nytt reningsverk har byggts vilket de boende i Granby har kunnat ansluta sig till. I och med detta har byggrätten utökats till att omfatta 250 m² bruttoarea i två plan samt 40 m² garage. Bryggan ligger ca 200 m bort intill badplatsen. För mer information kontakta Granby Båtklubb. En helg höst och vår hjälps alla i Granby åt att städa badplatsen och lägga i och ta upp bryggor. Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra och utbyta information och erfarenheter. Den som är förhindrad att delta debiteras en avgift om 500 kr. För den aktive finns det ett utbud av aktiviteter runt Sigtuna, bl a finns det fem golfbanor, simhall, multisporthall med fyra tennisbanor, vattenskidklubb, kanotklubb, flera utomhusbad, ridskolor mm.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna-Prästängarna

Prästängarna, eller Prästgårdsängarna ligger i utkanten av Centrala Sigtuna. Området är populärt för barnfamiljer då det är gångavstånd till flera olika förskolor och låg/mellanstadieskolan S:t Per. På Prästängarna har man naturen nära. Här finns fina skogar med gott om svamp och bär. Sigtunas motionsspår, stora sportfältet och SL-buss finns på bekvämt gångavstånd. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna-Sjudargården

Sjudargården ligger naturskönt mitt emellan stadsliv och uppländsk natur! Till Sjudargården promenerar man längs med vattnet och strandpromenaden från centrala Sigtuna ända till Sjudargårdsbadet. Mellan 2002 och 2006 byggde JM 81 fristående villor på Sjudarhöjden där omgivningen bjuder på ett kuperat landskap, nära naturen och Mälaren. I området ligger Sigtunahöjdens konferensanäggning och IFL Internationell företagsledarutbildningar. I Sjudargården finns också äldre villabebyggelse i närhet av Mälaren. Sigtunas stora sportfält ligger alldeles nära. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Sigtuna-Tvillingbackarna

Tvillingbackarna är ett lugnt och trivsamt område med gångavstånd till Sigtuna stad, busshållplats och Mälaren. Skog och ängar runtomkring ger en härlig naturkänsla. Ett stenkast från Tvillingbackarna finns Sigtunas stora sportfält. Man har också nära till eljusspår och stadens badplats. Sigtuna ligger naturskönt vid Mälaren och är som Sveriges första stad rik på kultur och historia. Den anrika gågatan, Stora gatan har all service såsom vårdcentral, systembolag, mataffär, mysiga caféer, restauranger och krogar samt trevliga butiker. En härlig strandpromenad leder från Björkbacka Strand och hela vägen in till Sigtuna, förbi statskärnan och vidare till mysiga småbåtshamnen med uteserveringar och restauranger. Strandpromenaden fortsätter sedan vidare hela vägen bort till Sjudargårdsbadet. I Sigtuna finns något för alla. Här finns det fin natur med utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. En fin småbåtshamn är en samlingsplats både sommar och vinter med många aktiviteter. Det finns ett stort sportfält med tennis banor, fotbollsplaner, skatebordområde, skidbacke och Prästängshallen med med olika sporter. Det finns också en fin simhall. Sigtuna golfbana ligger i utkanten av staden. För den ridintresserade finns Sigtuna Ridskola och flera stall som erbjuder inackordering. Sigtuna är också en plats för avkoppling med underbara anläggningar där man kan träna och få behandlingar. Även vintern är fantastisk i Sigtuna. Under vinterhalvåret är det fina skridskoisar och banor plogas. En höjdpunkt är julmarknaden i december. För mer info om att bo i Sigtuna stad och Sigtuna kommun besök gärna destinationsigtuna.se och sigtuna.se.

Till områdets sida

Sigtuna Steninge Slottsby

Med Mälarens strand runt hörnet i vacker anrik slottsmiljö tar det nya området Steninge Slottsby form. Inget har lämnats åt slumpen och du som flyttar hit kommer erbjudas en livskvalitet utöver det vanliga. Den klassiska stenladan planeras rymma saluhall, deli, inredningsbutiker, en storslagen handelsträdgård samt mycket mer. Steninge Slottsby kommer även uppfylla alla önskemål för dig som gillar båtliv, genom en stor marina. Boende kommer ha möjlighet till båtplats. En fin hästanläggning, upplysta motionsspår och tennisbanor är endast några få exempel på unika möjligheter de boende kan åtnjuta. Kombinerat med en ambition om ett rikt fritidsliv planeras förskola, skola samt äldreboende centrerat i området. Här bor den moderna människan som söker ett hållbart boende med närhet till storstaden. Pendelavstånd till bla. Uppsala och Stockholm samt Arlanda på bekvämt avstånd.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.