Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Våra närområden

Östhammar Alunda

I Alunda har man en slogan ”nära till allt” och det stämmer väl in då man bor på landet men ändå har grannstaden Uppsala så nära. Alunda rymmer också platser för den frilufts- och motionsintresserade som idrottsanläggning, utomhusbad och en fin golfbana. Orten har butiker, mataffärer, skola och förskola. Här pendlar du enkelt med buss eller bil på en halvtimme till Uppsala.

Till områdets sida

Östhammar Forsmark

Forsmarks bruk är ett av landets bäst bevarade vallonbruk. Här finns Forsmarks Wärdshus som har öppet under sommarmånaderna samt för julbord och erbjuder god mat i vacker miljö. Det finns även ett sommaröppet café och experimentverkstad för barn. Mest känd är kanske orten för sitt kärnkraftverk som varit i drift sedan 80-talet och som fortfarande bidrar med många arbetstillfällen. Från Forsmark är det nära till Berkingebadet som är ett populärt utflyktsmål med möjlighet till fiske, badanläggning med hopptorn och vattenrutschbanor, bryggor och båtuthyrning.

Till områdets sida

Östhammar Gimo

Gimo är en gammal bruksort centralt belägen i Östhammars kommun. Här har man möjlighet att besöka Herrgården där man i vacker miljö erbjuds både en bit mat och boende. Att promenera runt Gimodammen rekommenderas. Gimos kärna och livsnerv är Sandvik Coromant med ca. 1500 anställda. Orten har ett levande centrum med service och butiker. Gymnasieskola, bla. Wilhelm Haglunds gymnasium, grundskola och förskola finner du också i Gimo. Här finns även simhall, ishall, ridklubb och idrottsanläggning samt fint terrängspår. Skidspår vintertid som även har konstsnö vid behov.

Till områdets sida

Östhammar Gräsö

Gräsö är cirka 30 km lång, 6 km bred och har en yta på 93 km² vilket gör den till Sveriges 10:e största ö till ytan. Här bor ca 700 personer året om, en siffra som mångdubblas under sommaren.

Till områdets sida

Östhammar Hargshamn

I södra delen av Östhammars kommun finner du Hargshamn, en tätort med lång historia. Hamnen har varit i drift sedan 1600-talet och utvecklas än idag. En annan trygg inkomstkälla för många i Hargshamn är Jaco-fabriken som grundades redan 1949. Här finns även småbåtshamn och bra fiskevatten med möjlighet till strömmingsfiske. Ett populärt evenemang är den årliga strömmingsfestivalen. För den som vill bada finns Hargshamns Bad & Camping, en barnvänlig familjecamping i skärgårdsmiljö.

Till områdets sida

Östhammar Öregrund

Öregrund "staden vid havet" med sin vackra hamn och kustmiljö är ett av Upplands mest populära turistmål. Staden har sommartid ett rikt utbud av restauranger och caféer, varav vissa även är vinteröppna. Annan service som mack, vårdcentral, apotek och systembolag finns att tillgå året om. I augusti lockar Båtveckan med bland annat båttävlingen Roslagsloppet, olika artister och evenemang. För den som vill aktivera sig finns gott om aktiviteter, tennis, golf och paddling är populärt. För den badsugne finns många fina klippor och stränder att välja på, bland annat i Tallparken som även erbjuder fantastiskt fina promenadstråk längs med havet. Från Öregrund tar du enkelt färjan över till Gräsö som har en mycket vacker natur samt en unik skärgårdsmiljö.

Till områdets sida

Östhammar Österbybruk

I östra delen av Östhammars kommun finner du den gamla bruksorten Österbybruk. Hjärtat i bruket är herrgårdsområdet med både park, damm, vallonsmedja och orangeri. Hos restaurang Gammel Tammen kan du både äta och bo i denna fina miljö. Vill du bada finns både inom och utomhusbad och sporthall. Mysigt litet centrum med bra serviceutbud såsom hembageri, bank och affärer. Österby gjuteri AB som arbetar med järn och stål. Österbybruk och Dannemora har en lång historia inom gruvbrytning och järnframställning som besökare kan ta del av både genom besök vid gruvan i Dannemora och den museiverksamhet som bedrivs i brukets gamla lokaler.

Till områdets sida

Östhammar Östhammar

Östhammar är kommunens största tätort med högstadieskola, flera grundskolor, förskolor och ett brett serviceutbud med mataffärer, bank, butiker, bio med mera. Här kan man ta sig med båt ända in till centrum för att slå sig ner på en restaurang och äta en bit mat eller ta en kaffe. Sjötorget är en härlig samlingspunkt för rekreation, lek och spel. På Krutudden finns fina promenadstråk och badplats med sandstrand och utsikt mot staden.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.