Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Nynäshamn Gröndal

Till områdets sida

Nynäshamn Landfjärden

Till områdets sida

Nynäshamn Lisö

Skärlinge by ligger på Lisö, i Stockholms sydvästra skärgård. Det finns gott om öar runt omkring men man kan också se "rakt ut i havet". Lisö är, trots namnet, numera bara en halvö med bilväg hela vägen ut. Den ligger ca en och en halv mil söder om Sorunda i Nynäshamns kommun, liksom "på insidan" av den triangel som Södertörn utgör. Byn består av 273 fritidshus. Marken i byn, liksom stora områden runt omkring, ägs av Skärlinge samfällighetsförening, vilket gör att vi förfogar över både skog och fiske. Även om fisket rent allmänt har försämrats de sista åren så kan man ju alltid terapimeta lite från en brygga eller en av klipporna runt byn. I byn finns en egen båthamn med en mängd praktiska arrangemang för både små och stora båtar. Vill du ha plats för egen båt finns det goda möjligheter för det. Det finns en badplats med badbryggor, hopptorn och sandstrand. På stranden finns också en stor fin grill och en plats med lägereld och sittstockar. Lika populärt på nyårsafton som vilken sommarkväll som helst. Lite historia Under 1960 beslutade dåvarande Stockholms stadsfullmäktige att inköpa egendomen Skärlinge och att kolonister som blivit husvilla på grund av att marken skulle användas för att bygga "egna-hems hus" skulle ha förtur till de nya stugorna. Ett fåtal stugor blev klara hösten 1967, bland annat de båda visningshusen på väg 12 (numera Ljungvägen). Den stora inflyttningen skedde vintern 1968. Vid den tidpunkten bildades Skärlinge fritidsby ekonomisk förening. Föreningen har varit av allra största betydelse för att kunna utveckla verksamhet, gemenskap och för att åstadkomma standardförbättringar. Några frågor framstod som särskilt viktiga. Toalettfrågan togs snabbt upp. Kemtoa inomhus var ingen bra lösning. Efter idogt arbete av styrelsen fick problemet sin lösning med vaccumtoalett. En tidig enkät visade att 160 medlemmar hade båt eller planerade att köpa båt. Därmed stod det klart att småbåtshamn måste anläggas. Energiskt arbete och goda kommunal kontakter, som hjälpte oss att få ett lån från staden, var de avgörande förutsättningarna för de första bygginköpen.

Till områdets sida

Nynäshamn Muskö

På Muskö finns även lanthandel samt sjökrog med kiosk och sjömack vid Mickrums brygga. Varje år anordnas flera loppmarknader, den största i slutet på juli vid hembygdsgården. Grillkvällar, restaurang, pub och café på Ludvigsbergs Herrgård. Muskö Hembygdsförening är aktiv och anordnar viskvällar, utställningar, loppis mm.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn

Kommunal och kommersiell service I Nynäshamn finns många av småstadens fördelar med närhet till allt. Här bor man mitt i centrum nära butiker, restauranger, bank, post, bibliotek med konsthall, pendeltågsstationen och övrig service. På gångavstånd finns även apotek, Nynäshamns sjukhus, med bla vårdcentral och folktandvård.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn Centralt

Ett lugnt och trevligt centrum med de flesta förnödenheterna. Diverse klädkedjor finns etablerade som tex. Dressmann & Lindex, Kicks. Centrumet är under expansion, ett större inomhuscentrum är planerat.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn norra

Fint område med närhet till skolor och mataffärer. Här finns även Nynäshamns Gymnasium.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn södra

Ett naturskönt område med flertalet badplatser och båthamnar. Hamnviken är en mycket populär badvik med sandstrand och badbrygga.

Till områdets sida

Nynäshamn Segersäng by

I Segersäng by, ca 45 km söder om Stockholm, får barn och vuxna lugn och ro, frisk luft och stjärnklara nätter utan hets och stress. I de rödmålade husen får det moderna lantlivet en ny innebörd. Byggnadsstilen har fått sin form från den gamla sörmländska gården, med storstuga, uthus och gårdstun. I hagarna runt omkring betar får. När det är den tiden på året är det nära till svamp och bär. Bara något stenkast bort kan vandraren ansluta till Sörmlandsleden. Förbi de öppna landskapen på lagom avstånd finns Körunda golfbana. Den som vill känna storstadspulsen promenerar några minuter till pendeltågsstationen, varifrån tåget går till Stockholms city. För sjöfararen är det inte långt till Landfjärden.

Till områdets sida

Nynäshamn Sorunda

Till områdets sida

Nynäshamn Sorunda/Rangsta brygga

Till områdets sida

Nynäshamn Stora Vika

Naturnära område med bussförbindelser

Till områdets sida

Nynäshamn Sunnerby

Sunnerby ligger i Nynäshamns kommun 3 mil söder om Haninge och ca 2 mil från Nynäshamn. I området bor ca 1250 personer.

Till områdets sida

Nynäshamn Södra Trehörningen

På ön Trehörningen som är Nynäshamns tveklösa A-läge bor Ni i ett lugnt område omgivna av hav och natur. På våren drar syrendoft blandat med friska havsaromer genom parken, under sommaren grönskar det för fullt och Kurortsparken förvandlas till ett blomstrande landskap med havshorisonten glittrande intill knuten. När vintern anländer hörs havets sjungande isar och ett lugn lägger sig över hela ön. Här ute får Ni det allra bästa Nynäshamn kan erbjuda, närheten till havet, fina strövområden och 100meter till Nynäs Havsbads välrenommerade restaurant och moderna SPA-anläggning.

Till områdets sida

Nynäshamn Torö/Svärdsö/Oxnö

Till områdets sida

Nynäshamn Trehörningen

Vackra strövområden som Ringvägen och Lövhagen. Gott om badplatser

Till områdets sida

Nynäshamn Ösmo

Lugnt och fint område ca 1 mil från Nynäshamn. Mataffärer och restauranger finns.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.