Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Nynäshamn Fållnäs

Naturnära och vackert område med anrika Fållnäs Gård i direkt närhet. Fållnäs Gård har marknad ca 3 ggr/år, området har även en trevlig " loppis" vid avfarten till Fållnäs brygga som heter "Stenstallets kuriosa", trevligt utflyktsmål Ta en kort båttur ut i skärgården och njut av vackra badklippor, bra fiskevatten och uppfriskande dopp.

Till områdets sida

Nynäshamn Gröndal

Till områdets sida

Nynäshamn Landfjärden

Till områdets sida

Nynäshamn Lisö

Skärlinge by ligger på Lisö, i Stockholms sydvästra skärgård. Det finns gott om öar runt omkring men man kan också se "rakt ut i havet". Lisö är, trots namnet, numera bara en halvö med bilväg hela vägen ut. Den ligger ca en och en halv mil söder om Sorunda i Nynäshamns kommun. Byn består av 273 fritidshus. Marken i byn, liksom stora områden runt omkring, ägs av Skärlinge samfällighetsförening, vilket gör att föreningen förfogar över både skog och fiske. Fisket runt Lisö anses vara bland det bästa i södra skärgården. Här finns havsöring, gös, gädda, aborre och till midsommar drar du upp strömming på byns eget vatten." I byn finns en egen båthamn med en mängd praktiska arrangemang för både små och stora båtar. Vill du ha plats för egen båt finns det goda möjligheter för det. Det finns en badplats med badbryggor, hopptorn och sandstrand. På stranden finns också en stor fin grill och en plats med lägereld och sittstockar. Lika populärt på nyårsafton som vilken sommarkväll som helst.

Till områdets sida

Nynäshamn Muskö

På Muskö finns även lanthandel samt sjökrog med kiosk och sjömack vid Mickrums brygga. Varje år anordnas flera loppmarknader, den största i slutet på juli vid hembygdsgården. Grillkvällar, restaurang, pub och café på Ludvigsbergs Herrgård. Muskö Hembygdsförening är aktiv och anordnar viskvällar, utställningar, loppis mm.

Till områdets sida

Nynäshamn nyn

Lugnt och fint område ca 1 mil från Nynäshamn. Mataffärer och restauranger finns.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn

Kommunal och kommersiell service I Nynäshamn finns många av småstadens fördelar med närhet till allt. Här bor man mitt i centrum nära butiker, restauranger, bank, post, bibliotek med konsthall, pendeltågsstationen och övrig service. På gångavstånd finns även apotek, Nynäshamns sjukhus, med bla vårdcentral och folktandvård.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn Centralt

Ett lugnt och trevligt centrum med de flesta förnödenheterna. Diverse klädkedjor finns etablerade som tex. Dressmann & Lindex, Kicks. Centrumet är under expansion, ett större inomhuscentrum är planerat.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn norra

Fint område med närhet till skolor och mataffärer. Här finns även Nynäshamns Gymnasium.

Till områdets sida

Nynäshamn Nynäshamn södra

Ett naturskönt område med flertalet badplatser och båthamnar. Hamnviken är en mycket populär badvik med sandstrand och badbrygga.

Till områdets sida

Nynäshamn Segersäng by

I Segersäng by, ca 45 km söder om Stockholm, får barn och vuxna lugn och ro, frisk luft och stjärnklara nätter utan hets och stress. I de rödmålade husen får det moderna lantlivet en ny innebörd. Byggnadsstilen har fått sin form från den gamla sörmländska gården, med storstuga, uthus och gårdsplan. I hagarna runt omkring betar får. När det är den tiden på året är det nära till svamp och bär. Bara något stenkast bort kan vandraren ansluta till Sörmlandsleden. Förbi de öppna landskapen på lagom avstånd finns Körunda golfbana. Den som vill känna storstadspulsen promenerar några minuter till pendeltågsstationen, varifrån tåget går till Stockholms city. För sjöfararen är det inte långt till Landfjärden.

Till områdets sida

Nynäshamn Sorunda

Till områdets sida

Nynäshamn Sorunda/Rangsta brygga

Till områdets sida

Nynäshamn Stora Vika

Naturnära område med bussförbindelser

Till områdets sida

Nynäshamn Sunnerby

Sunnerby ligger i Nynäshamns kommun 3 mil söder om Haninge och ca 2 mil från Nynäshamn. I området bor ca 1250 personer.

Till områdets sida

Nynäshamn Södra Trehörningen

På ön Trehörningen som är Nynäshamns tveklösa A-läge bor Ni i ett lugnt område omgivna av hav och natur. På våren drar syrendoft blandat med friska havsaromer genom parken, under sommaren grönskar det för fullt och Kurortsparken förvandlas till ett blomstrande landskap med havshorisonten glittrande intill knuten. När vintern anländer hörs havets sjungande isar och ett lugn lägger sig över hela ön. Här ute får Ni det allra bästa Nynäshamn kan erbjuda, närheten till havet, fina strövområden och 100meter till Nynäs Havsbads välrenommerade restaurant och moderna SPA-anläggning.

Till områdets sida

Nynäshamn Torö/Svärdsö/Oxnö

Till områdets sida

Nynäshamn Trehörningen

Vackra strövområden som Ringvägen och Lövhagen. Gott om badplatser

Till områdets sida

Nynäshamn Ösmo

Välkommen till Ösmo Gott om natur och aktiviteter för hela barnfamiljen Vad är det som lockar personer att flytta till Ösmo? I Ösmo får man mycket boende för pengarna! Dessutom är det ungefär en mil närmare Stockholm jämfört med Nynäshamn tätort. Ösmo är perfekt för den hästintresserade och gillar du golf har vi en förnäm anläggning vid Körunda. I Ösmo finns mycket att erbjuda för barnfamiljen med gott om aktiviteter. Här finns flera dagis och två skolor, varav Vanstaskolan är upp till årskurs nio. Kommunens simhall ligger just i Ösmo, den renoverades 2007 och här finns tre bassänger: en 25 metersbassäng med fem banor, en mellanbassäng och en småbarnsbassäng som har 31 grader. Hela anläggningen är handikappanpassad med bland annat bassänglift och hiss till gymmet. Vilka är det som flyttar hit? Det är mestadels barnfamiljer som flyttar till Ösmo. Det är gott om villkor, radhus och kedjehus här med gångavstånd till centrum, affärer och pendel. Ska du ta bilen till Stockholm är du snabbt ute på påfarten till motorvägen. Hur ser området ut? Det är gott om grönområden i Ösmo. En rask promenad från centrum finns Östra Styrans våtmarker för den som gillar fågelliv och att naturen är en del av vandringsupplevelsen. Här kan du spana på fågelarter i utkikstornet eller vandra i den unika miljön. Det finns ett centrum med affärer, bank, restauranger, simhall och bibliotek. Det finns även gott om fritidsaktiviteter som bad i insjön Muskan, en fin nyligen anlagd konstgräsplan för den fotbollssugne, ett upplyst motionsspår och gångväg till Vanstastallet med ridskola och privathästar. I Ösmo finns även vackert belägna Körunda golfbana med restaurang och hotell. Kan du beskriva områdets karaktär? Man kan säga att Ösmo har en blandad karaktär med spännande anor både från långt tillbaka och modern tid. Utanför Ösmo, vid Saltsjön, ligger till exempel ruinen Hammersta Hus från 1300-talet. Borgen byggdes av riddaren Erengisle Nilsson d. ä. Hans far var fogde på Stockholms slott och gift med en syster till heliga Birgitta. I mer modern tid kan nämnas att två folkkära författare har bott och verkar i Ösmo. En av Sveriges mest lästa och uppskattade författare, Moa Martinsson, bodde i området och är begraven i Sorunda. Moa var en av de första i svensk litteratur som lät de arbetande kvinnorna stiga fram. Hon var stolt över att vara arbetarkvinna och stred för socialism. En annan populär författare som föddes i Ösmo 1901 var Ivar Lo-Johansson, en av Sveriges mest uppmärksammade och lästa proletärförfattare under sin tid. Vad tror du om utvecklingen i området? Utvecklingen i området är god. Det finns planer dels på nybyggnation och dels på en förändring och upprustning av centrumet.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.