Sök bostad eller innehåll

Vi kan Centrum

Centrum

Centrala Mora med närhet till affärer, övriga serviceinrättningar, kulturhus m.m. På promenad avstånd ligger även sport- och fritidsanläggningar.

Kommunnamn

Mora

Skolor och barnomsorg

Förskola och skolbarnsomsorg Grundskola Gymnasium

Kommunikation

Mora kommun är ett handelscentrum och ett viktigt nav för näringslivet i hela norra Dalarna. Mora är dessutom en knutpunkt för kommunikationer såsom flyg, järnväg och vägnät som alla sammanstrålar i Mora. En stor del av arbetspendlingen genomförs med tåg mellan Mora, Rättvik, Leksand och Borlänge. Arbetspendling mellan Falun och Mora kan ske med buss. Mora lasarett är ett länssjukhus. Besöksnäringen alstrar periodvis hög trafik i området. Dalarna och Mora är det fjärde största besöksmålet för turister i Sverige. Under turistsäsonger har Mora ett trafikflöde som är en av de högsta i Dalarna Mora är slutstation för tågresenärer och de turister som idag reser med tåg väljer beroende av målpunkt transportslag för fortsatt resande.

Med läget i centrala Mora är det gångavstånd till allt som finns att tillgå i Moras kultur -och nöjesliv.

Affärer och restauranger

I centrala Mora finns ett stort utbud av butiker, nöjen och resturanger.

Övrigt

Sevärdheter Zorngården (Anders Zorns hem) och det närliggande Zornmuseet. Vasaloppsmålet och Vasaloppets hus. Anders Zorns staty över Gustav Vasa vid Vasaloppsmålet. Mora Kyrka (med anor från 1200-talet). Utmelandsmonumentet med källaren där Gustav Vasa anses ha gömt sig undan danskarna. Zorns gammelgård och Zorns textilkammare. Dalahästtillverkningen i Nusnäs.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.