Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Malmö Dammfri

Till områdets sida

Malmö Davidshall

Precis bakom gågatan med sitt stora utbud av butiker ligger mysiga Davidshall. Runt Davidshallstorg finns ett spännande utbud av nöjen och trendig shopping. Här finns även några av Malmös populäraste restauranger och caféer. Tidigare var detta en arbetarstadsdel men idag är Davidshall ett av Malmös populäraste områden. Det är inte en slump att vår före detta stadsminister Göran Persson valde att bosätta sig här. För pendlaren är detta ett ultimat läge då Triangelstationen ligger endast en kort promenad bort.

Till områdets sida

Malmö Djupadal

Härliga Djupadal med omnejd! Familjeidyllen som ligger insprängt mellan Limhamn, Hyllie och City och som kantas av fler småparker än du kan räkna. Här är det "bullerbykänslan" som definierar vardagen och 50-tals radhusen kantar gatorna som pärlor på tråd. Förskolorna och skolorna är många och bra och närheten till både stan och Emporia gör detta till ett bekvämt område att bo i. Med buss tar man sig in till city på dryga tio minuter.

Till områdets sida

Malmö Dockan

Dockan är en del av Västra Hamnen som började bebyggas 2003 efter att Kockumskranen monterats ned. Till största delen finns här ljusa putsade eller rödteglade fasader som för tankarna till kontinenten. Här bor du på första parkett vad gäller solljus, hav och marina! Krankajen som omges av ett promenadstråk bjuder på utsikt över Malmös hamninlopp, Lommabukten, Lund och Köpenhamn som skymtar i horisonten. Dessutom på bekvämt avstånd från såväl centralen och city som bad och natur! Dockans västra sida bebyggs fortfarande och ska inom några år sträcka sig till marinans inlopp. Med ståtliga hus, väl tilltagna balkonger och terrasser samt ett härligt båtliv som underhåller alla boende i de omgivande husen gör livet i Dockan ingen besviken. Njut av solnedgången från balkong, café eller restaurang, eller ta en öl och pizza inne på Dockplatsens sköna torg!

Till områdets sida

Malmö Drottningtorget

Drottningtorget är ett torg i centrala Malmö. Det ligger mellan Stortorget och Värnhem. På Drottningtorget bor du på perfekt läge mitt i stan med gångavstånd till Centralstationen, Caroli City, Lilla torg och gågatan. På Drottningtorget ligger även populära Boule baren som har både brunch och kvällsmeny. Parkering finns på torgets norra sida. Viss torgförsäljning förekommer, på hösten arrangeras Bondens egen marknad några lördagar, med enbart närproducerat.

Till områdets sida

Malmö Erikslust

Till områdets sida

Malmö Friluftsstaden

Till områdets sida

Malmö Gamla Staden

Parker, shopping, nära till vatten, en mängd populära restauranger och fik; i Malmös stadskärna finns allt man kan önska av en stad. Från Stortorget och ända upp till Triangeln kan man strosa i lugn och ro på den bilfria shoppinggatan. Här finns både de stora kedjorna och personliga, mindre butiker. Är man hungrig efter shoppingrundan finns här gott om valmöjligheter med mat från alla världens hörn.

Till områdets sida

Malmö Hyllie

Hyllie är en modern stadsdel i Västra Malmö. Området har sedan en tid tillbaka exploaterat och blivit allt större, där nya bostadsområden växt fram, shoppingcenter byggts och även hotell. Det populära shoppingcentret Emporia har inte bara ett stort urval av shoppingbutiker utan även matbutiker, restauranger, kaféer och hälsobutiker. På området finns även Malmö Arena, där man kan se på både ishockey och konserter. Dessa tillgångar ger området det urval som även erbjuds i city, vilket ger Hyllies bostadsområde ett rejält lyft. Hyllie är ett perfekt läge för kommunikation. Här finns det en av hållplatserna på citytunneln som tar dig till, exempelvis Triangeln i city på ca 3 minuter eller till Köpenhamn C på mindre än 30 min. Här går även ett stort antal stadsbussar och regionbussar som stannar vid stationstorget. För den som känner för att cykla finns Malmös första Bike & Ride här som innebär att man enkelt kan låna en cykel och återlämna den på någon av de andra cykelstationerna i Malmö. Hyllie centrum ger närhet till allt. Här möts landskap och stad, småskaligt och storskaligt, färgstark arkitektur och gröna områden. Hyllie, en andra centrumkärna i Malmö.

Till områdets sida

Malmö Hästhagen

Hästhagen är ett bostadsområde som lokaliseras i hjärtat av Västra Innerstan. Mellan det gemytliga Davidshallstorg och Kronborg/Fågelbacken ligger stadsdelen Hästhagen. Området präglas av kunskap då ett flertal skolor, både gymnasium, grundskolor och förskolor ligger här. Längst hästhagen finns det gott om grönområden och parker såsom Kungsparken och Pildammsparken där det finns stora möjligheter för många utomhusaktiviteter. Avståndet till centrum är inom gångavstånd och för de som gillar att ta cykeln är Ribersborg, eller varför inte stranden särskilt långt borta. Området är väldigt lugnt och här finns bra kommunikation i form av bussar samt gångavstånd till citytunneln vid Triangeln.

Till områdets sida

Malmö Kölnan Fritidsby

En oas i utkanten av Malmö med backar, dalar och utsikt över landsbygden. Malmös finaste koloniområde med ut spridda stugor och luftiga sköna grönytor.

Till områdets sida

Malmö Limhamn

Välkommen till attraktiva Limhamn, en stad i staden. Här bor du på ett sannerligen unikt och havsnära läge omgiven av såväl nybyggt som anrikt gammalt och pittoreskt. Det är varken långt till ett bad i Sibbarp eller på Ribban, till lagunen, båtarna i småbåtshamnen eller att slå några bollar på Hylliekroken. Många handlar på charmiga fiskrökeriet när mat från havet står på menyn, annars finns mycket välsorterade matbutiker inne i gemytliga Limhamns centrum. På Ön och Limhamnskajen med absoluta närheten till havet och utsikt över Öresund ligger framförallt nyare bostadsrätter. I området här omkring finns det flertalet förskolor, skolor och även ett högstadie som skall stå klart i en nära framtid. För det vardagliga livet har vi nära till allehanda friskvård såsom gym och rehabilitering. I framtiden kommer även egna matbutiker finnas alldeles runt knuten inte minst så har vi redan nära till den nyetablerade kändiskrogen Mastio pizzeria. Lite vardagslyx är väl aldrig fel!

Till områdets sida

Malmö Lindeborg

Till områdets sida

Malmö Möllevången

Möllevången är ett myllrande kulturmecka. Mest känt för att vara ett område med många prisbelönta restauranger, barer och nattklubbar, sin etniska mångfald beträffande mat och affärer, samt sin subkulturella prägel. Möllevångstorget bjuder på en stor matmarknad där man kan köpa färska och ekologiska grönsaker, kryddor, frukt och blommor. Bostadsbebyggelsen är mestadels äldre, allt mellan 1900-1970-tal. Det senaste decenniet har Möllevången och närområdena Sofielund, Södervärn och Dalaplan blivit väldigt populära. Härifrån finns även goda kommunikationer både kommunalt och regionalt. Ett stenkast från Möllevången ligger Triangeln tågstation. På Möllan trivs man!

Till områdets sida

Malmö Norra Sofielund

Lugnt och barnvänligt område med lite trafik, som gränsar till Möllevångstorget. Ett mycket aktivt byalag finns i området - Gamla Sofielunds Byalag som arrangerar aktiviteter som trädgårdsvandring, växtbytardag, glöggträff med mera.

Till områdets sida

Malmö Oxie

Lugnt och barnvänligt område med närhet till kommunikationer.

Till områdets sida

Malmö Pildammarna

Det vackra bostadsområdet i Pildammarna ger stora möjligheter att komma nära naturen i stadsmiljö. Pildammsparken som granne gör upphov till utomhusaktivitet där bara drömmarna sätter gränserna. Parken bjuder på blandning av skog, öppna gräsplättar, planteringar, fågelliv och stora vattenytor som man inte tror kan förekomma mitt i en stad. Området är väldigt lugnt och här finns bra kommunikation i form av bussar samt gångavstånd till citytunneln. Läget är väldigt centralt och du har närhet till både skolor, city och även cykelavstånd till stranden.

Till områdets sida

Malmö Ribersborg

Med lagom avstånd till allt man kan tänkas behöva är det lätt att trivas på Ribersborg. Citys hela utbud av butiker och restauranger finns bara en kort promenad bort. För den som gillar grönskande promenadstråk i Malmös vackra parker erbjuds både Kungsparken och Slottsparken på kort avstånd och likaså finns havet och stranden inom nära räckhåll. Frukosten på en utav områdets caféer ger en bra start på dagen och lunch- och middagstid finns mycket att välja på. Exempelvis finns stans bästa pizza på Via Napoli som har familjär stämning och italienska råvaror. Som boende på Ribersborg har du nära till både bad, och ett rikt kulturliv, grönskan och parkerna omkring nås med lätthet, likaså välsorterade livsmedelsbutiker, blomsterbutiker och mycket annat.

Till områdets sida

Malmö Rörsjöstaden

Rörsjöstaden var från början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. Den dikades ut på 1800-talet för att ge plats åt stadens expansion. De äldsta husen ligger på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan och byggdes i slutet av 1870-talet. Området är uppbyggt kring den populära Kungsgatan där det idag finns en vacker allé kantad av lindträd med en omtyckt promenadstig som leder ut till den grönskande Rörsjöparken. Här finns flertalet restauranger nära och många mysiga caféer där man gärna slår sig ner och njuter av de minst sagt imponerande byggnaderna. Rörsjöstaden kallas ibland för Slottstadens lillasyster, ett tryggt och lugnt, näst in till helt bilfritt område ett stenkast från stadens mitt. Även pendlaren bor bekvämt här då närhet finns till allsköns olika bussar och så ligger Triangeln med citytunneln på promenadavstånd. Längre ner på Industrigatan växer ett helt nytt område fram med populära nyproducerade bostäder. Området runt Rörsjöstaden växer för varje dag och är ett populärt och citynära läge!

Till områdets sida

Malmö S:t Knut

Bostadsområdet S:t knut lokaliseras i de centrala delarna av Malmö. S:t Knuts torg tillhör stadsdelen Södra innerstaden som präglas av vacker 20-talsarkitektur med flera grönområden och lummiga gårdar. Stort urval av välrenommerade restauranger, barer och kaféer sträcker sig längst gatorna. Våra favoriter är Spoonery, Mineral, Cafe no.6 och FYN. Goda kommunikationsmöjligheter med MalmöExpressen som snabbt tar en genom city och ner till Västra Hamnen. En kort promenad bort finns Triangeln och Citytunneln för den som tågpendlar. Utanför Folkets Park, som ligger runt hörnet från torget, finns även en Malmö-by-bike-station, ett gym och en större matbutik.

Till områdets sida

Malmö Sibbarp

Till områdets sida

Malmö Slottsstaden

Med lagom avstånd till allt man kan tänkas behöva är det lätt att trivas i Slottsstaden. Citys hela utbud av butiker och restauranger finns bara en kort promenad bort. För den som gillar grönskande promenadstråk i Malmös vackra parker erbjuds både Pildammsparken, Rönneholmsparken och Slottsparken på kort avstånd och likaså finns havet och Ribersborgs strand inom nära räckhåll. Mysiga kvarter bebyggt till stor del från 30-50 tal med en blandning av äldre sekelskiftshus. Erikslust är knutpunkten som binder ihop villaområdena Fridhem, Mellanheden och Bellevue med Slottstaden. Bebyggt med mestadels flerbostadshus med bostadsrätter. Ett lugnt och trevligt citynära område med närhet till havet. Gott om livsmedelsbutiker och goda kommunikationsmöjligheter.

Till områdets sida

Malmö Solbacken

Solbacken är ett av Malmös mest centralt belägna villa- och radhusområden, Solbacken är ett bostadsområde i Västra Innerstaden och ligger mellan John Ericssons väg, Lorensborgsvägen, Stadiongatan och Bellevuevägen. Längs Bellevuevägen och de närliggande kvarteren finns flera större sekelskiftsvillor i jugend. Inne i området längs Marieholmsvägen och anslutande tvärgator finns ett antal välbevarade egnahemsvillor. Vid Långåkersvägen finns en väl sammanhållen rad med funkisvillor. Allt inbäddat i lummig grönska. Med det centrala läget kommer närheten till både affärer, parker, havet och shoppingcenter. Hemskola är välrenommerade Mellanhedsskolan och sedan Slottsstadens Skola. Allt på bekvämt avstånd.

Till områdets sida

Malmö Strandhem

Till områdets sida

Malmö Södra Sofielund

Södra Sofielund är en idyll med smågator och villor mitt i stadens centrum. Omgivningen är barnvänlig och det är nära till både skolor och förskolor. Här finns ett aktivt byalag som arrangerar aktiviteter som trädgårdsvandring, växtbytardag, glöggträff med mera. I närheten finns ett flertal närlivs, restauranger och bageri. En kort promenad tar dig till både Triangeln med shopping och tågstation, knutpunkten Södervärn och Möllevångstorget med ett rikt utbud av restauranger och torghandel. Även vackra Pildammsparken med möjlighet till utegym och motionsspår och andra fritidsaktiviteter, samt Folkets Park med många familjevänliga aktiviteter ligger nära detta hus. Ytterligare shopping har du vid Mobilia som har fullt utbud (Kvantum, Willys, Systembolag, Clas Ohlson, och andra butiker).

Till områdets sida

Malmö Triangeln

Det populära området Triangeln är ett perfekt läge för den som värdesätter stadslivet, kommunikationer samt ett brett utbud av närliggande restauranger och affärer. Här finns en bred blandning av bebyggelse, allt från jugend, funkis och postmodernism. I området bor både yngre, äldre och barnfamiljer. Högskola, förskola, grundskola och konstmuseum, allt inom promenadavstånd. Om inte shoppingutbudet på Triangelns köpcenter skulle vara tillräckligt så går man promanden ner längst gågatan till Gustav Adolfs Torg och Stortorget. På 5 minuter tar man sig till stora och vackra Pildammsparken, populärt både för springrundan och avkopplande promenader. Citytunneln stod klar 2010 och öppnade upp för helt nya möjligheter. Det gjorde Tringeln till ett av Malmös mest eftertraktade områden för den som pendlar. Tåget tar man till alla delar av Sverige men även till Köpenhamn och flygplatsen Kastrup på bara 20 minuter. Precis utanför stationen finns en MalmöByBike-station, p-hus, livsbutiker och stadsbussar.

Till områdets sida

Malmö Tygelsjö

Strax utanför Malmö ligger trivsamma och populära Tygelsjö. Här bor du i en naturskön omgivning med havet på cykelavstånd. Till centrala Malmö tar man sig lätt med bil på några minuter och med busslinje 150 tar du dig smidigt till Hyllie, Södervärn och centralen. Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje tar dig även till Vellinge.

Till områdets sida

Malmö Västra Hamnen

Det vackra bostadsområdet Västra Hamnen påbörjades i och med en bomässa som ägde rum i början av 2000-talet. Temat var "Europa" och visst märks det att arkitekterna influerats av andra städer och länder än det klassiskt svenska. Husen skiljer sig enormt mycket från varandra i storlek, höjd och färgval, något som ger ett helt unikt intryck och känslan av att befinna sig på en annan kontinent är påtaglig. Mitt i området stoltserar Turning Torso med sina 190 meter som kommit att bli Malmös främsta landmärke. Västra Hamnen som är ett gammalt varvsområde omges av hav och har längs kustremsan ett fantastiskt promenadstråk kallat Sundspromenaden. Här finner du många och inbjudande sällskapsytor med utsikt över Öresundsbron och vidare mot Köpenhamn. Vardagen går dessutom lite fortare – med ICA Maxi, gymmet, restauranger samt havet som närmsta grannar är det enkelt att planera. Läget är dessutom perfekt för dig som pluggar eller pendlar: Malmö Universitet och Malmö C ligger ett par minuter bort.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.