Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Kristianstad Arkelstorp

Arkelstorp är en tätort i Kristianstads kommun.

Till områdets sida

Kristianstad Barum - Ivösjön

I Barum bor ca 50 personer medan det på Ivö finns ungefär 170 bofasta. De båda orterna var ursprungligen en del av Fjälkinge kommun som uppgick i Kristianstads kommun 1971.

Till områdets sida

Kristianstad Degeberga

Degeberga är en av 6 basorter i Kristianstads kommun. Här finns två livsmedelsaffärer, blomsteraffär, två pizzerior och ett gatukök, bensinstation samt vårdcentral, tandvårdsmottagning och apotek. Dessutom finns Forsakarsgårdens Hotell & Restaurang. På fritiden kan man spela golf på Degeberga-Widtsköfle golfklubb. Degeberga ligger mittemellan Kivik/österlen och Yngsjö/Åhus. Utflykterna kan alltså bli många och innehållsrika.

Till områdets sida

Kristianstad Egna Hem

Mysigt villaområde mitt i stan! Närhet till härliga Björket för promenader samt idrottplats.

Till områdets sida

Kristianstad Fjälkinge

Fjälkinge är en tätort i Kristianstads kommun, Skåne län, som ligger cirka åtta kilometer öster om Kristianstad. Antalet invånare på orten är ca 2000

Till områdets sida

Kristianstad Friseboda

Friseboda är beläget vid Hanöbukten mellan Åhus ock Kivik och består av ett gammalt flygsandsområde. Mest känt är Friseboda, Olseröd och Degeberga Stugområde samt Rigeleje och Juleboda för sina fantastiska sandstränder med bad- och fiskemöjligheter. Det finns flera golfbanor i närheten och till närmaste golfbana tar det ca 7 minuter med bil. Från huset är det ca 10 minuter till mataffär, vårdcentral och apotek och 20 minuter till flygplatsen. Närmaste tätort är Åhus som ligger ca 1,5 mil härifrån där det finns större livsmedelsbutiker, systembolag, banker och mysiga restauranger- en sommarby fylld av aktiviteter.

Till områdets sida

Kristianstad Fårabäck

Underbara Fårabäck är ett lugnt fritidshusområde med ca 3 km till Täppet stranden och Åhus. Stugområdet är omgivet av skog med möjligheter till bär- och svampplockning. Fritidshuset ligger endast ett stenkast från hav och strand med stor badbrygga och möjlighet att ha egen båt. Nere vid havet ligger en mindre sandstrand, vackert inbäddad i "skärgårdsmiljö" och på de öppna grässlänterna samsas båtarnas upplag och strandgästerna som kopplar av. Alla har rätt att fritt disponera och fritt röra sig inom området, men varje stugägare har dessutom sitt eget lilla område. Mitt i området ligger en gemensam festplats, med dansbana. Här arrangeras det flera gemensamma sommarfester.

Till områdets sida

Kristianstad Gratia Dei/Kulltorp

Kulltorp, här kan barnen gå eller cykla till sina kompisar.

Till områdets sida

Kristianstad Gärds Köpinge

Gärds Köpinge i Kristianstads kommun är en tätort som ligger 9 km söder om Kristianstad. Lugnt, trivsamt och populärt med grönska omkring. Bostadsort med bra pendling till Kristianstad. Här bor idag knappt 900 personer. Dansbandet Lasse Stefans har sitt ursprung i Gärds Köpinge.

Till områdets sida

Kristianstad Hammar

Hammar är ett mysigt villaområde i Kristianstads kommun, strax öster om tätorten Kristianstad. Hammar ligger naturskönt omringat av åkrar och gröna fält. Närhet till Kristianstads city, allmän service och förskolor gör detta till ett attraktivt ställe att bo på.

Till områdets sida

Kristianstad Härlöv

Härlöv är en by i Norra Åsums socken i Kristianstads kommun, Skåne län. Härlöv ligger vid E22 och riksväg 21 alldeles väster om centrala Kristianstad. Byn ligger på Härlövs ängar och väster om Helge å.

Till områdets sida

Kristianstad Kristianstad - Söder

Söder ligger centralt i Kristianstad och här är det nära till det mesta. I området ligger både villor och flerfamiljshus och även konferens- och kontorsområdet Yllan. Inom korta avstånd finns stormarknad, centrum med ett brett utbud av butiker, buss- och tågstation, naturområden mm.

Till områdets sida

Kristianstad Kristianstads centrum

Centralt men ändå lugnt och fint. Invånartal på knappt 80 000, cirka 30 000 bor i centralorten. Vuxen som barn, gammal som ung - det är enkelt att bo i Kristianstad.

Till områdets sida

Kristianstad Kulltorp

Kulltorp är en trevlig del av Kristianstad med närhet till dagis och skolor.

Till områdets sida

Kristianstad Linderöd

Linderöd är en tätort i Kristianstads kommun och har gett namn åt Linderödsåsen. Här bor man med naturen när inpå.

Till områdets sida

Kristianstad Mellan Österslöv och Kälkestad

Ca 2 km bort ligger Österslöv, en by med ungefär 380 invånare. Bra kommunikationer med buss till Kristianstad. I byn finns förskola och skola för barn upp till och med nio år. Österslöv är vackert beläget med härlig natur att njuta av samt Råbelövssjöns båt och badliv inpå husknuten. Österslöv har gjort sig känt utanför kommunens gränser för Bykrogen med övernattning samt en restaurang och krog med utsökt mat och som bjuder på musikunderhållning. Krogen är inhyst i en gammal stärkelsefabrik och väl värt ett besök.

Till områdets sida

Kristianstad Möllebacken

Möllebacken, lugnt villaområde i nordligaste Kristianstad, gränsar till Nosaby. Åkrar och stora grönområden omringar bostadsområdet. Lugnt och barnvänligt med dagis och skola i närheten.

Till områdets sida

Kristianstad Näsby

Näsby är en nordlig stadsdel i Kristianstad. På området finns både hyres- och bostadsrättslägenheter, radhus och villor. Näsby har alla bekvämligeheter man kan tänkas behöva i sin vardag. Här ligger två bensinmackar, ett flertal pizzerior, livsmedelsaffärer och bank.

Till områdets sida

Kristianstad Nöbbelöv

Villan har ett fritt läge endast cirka 12 kilometer från Kristianstad i riktning mot Tollarp och Lund/Malmöområdet. Villans läge invid E22 gör att man snabbt och smidigt når såväl Kristianstad som Tollarp.

Till områdets sida

Kristianstad Tollarp

Tollarp är ett samhälle i Kristianstads kommun med ca 3700 invånare. Byn är belägen vid foten av Linderödsåsen och Vramsån flyter genom orten.

Till områdets sida

Kristianstad Vittskövle

Vittskövle är en by med gamla anor tack vare det slott och gods som tidigare varit samhällets centralpunkt. Orten blev en del av Kristianstads kommun 1974.

Till områdets sida

Kristianstad Vånga

Vånga är kyrkbyn i Vånga socken och en tätort i Kristianstads kommun i Skåne län, belägen i den norra delen av kommunen. I Vångas närhet finns stora bokskogar, den mytomspunna Kastagropen och Döda byn.

Till områdets sida

Kristianstad

Vä är den sydligaste delen av tätorten Kristianstad i Skåne län. Ett lugnt och trivsamt område med blandad flerfamiljs- och villabebyggelse.

Till områdets sida

Kristianstad Vä trakten

Vä är den sydligaste delen av tätorten Kristianstad i Skåne län. Ett lugnt och trivsamt område med blandad flerfamiljs- och villabebyggelse.

Till områdets sida

Kristianstad Yngsjö

Yngsjö är en småort i Kristianstads kommun. En gemytlig liten by som ligger på Skånes ostkust vid Hanöbuktens fina sandstrand. Ca 7 km till Åhus och drygt 2 mil till Kristianstad. Nästan alla i Sverige känner till Yngsjö - oftast för ett uppmärksammat mord - det så kallade Yngsjömordet.

Till områdets sida

Kristianstad Åhus - Södra Äspet

Det är lätt att trivas i Åhus! Hela byn andas hav och strand och den mysiga bykärnan har en anrik historia. Åhus är sedan länge känd som badort. Stränderna är långa och sanden vit. Äspetstranden sägs vara den bästa... Åhus är en tätort i Kristianstads kommun och tätorten har drygt 9 000 åretruntboende och en betydande sommarpopulation.

Till områdets sida

Kristianstad Åhuskärr

Åhuskärr är en småort i Kristianstads kommun i Skåne län, belägen vid länsväg 118 cirka 15 kilometer söder om Åhus. Mysig bymiljö, endast cirka 2 kilometer till långsträckta sandstränder invid havet. Skolbussen stannar bara en bit bort. För den golfintresserade är det 5 km till Degeberga golfbana och 10 km till Kristianstad golfklubbs 36-hålsbana i Åhus, en av Nordens topp 10 golfbana.

Till områdets sida

Kristianstad Åhus-Ripa

Det är lätt att trivas i Åhus! Hela byn andas hav och strand och den mysiga bykärnan har en anrik historia. Åhus är en tätort i Kristianstads kommun och tätorten har åretruntboende och en betydande sommarpopulation. Ortens viktigaste industri är franskägda The Absolut Company som tillverkar Absolut Vodka. Orten är även känd för sin Otto Glass samt den lokala möbeldesignbyrån Blå Station och det traditionsrika belysningsföretaget Ateljé Lyktan som ligger i byn. Även Åhus Beachhandboll Festival hjälper till att sätta Åhus på kartan.

Till områdets sida

Kristianstad Årröd

Naturskönt och lantligt

Till områdets sida

Kristianstad Åsumtorp

Åsumtorp är beläget cirka 4 km utanför Kristianstad centrum. Här bor man enkelt och tryggt. Området har ett naturskönt läge och det har en lantlig känsla med beteshagar, skog och sädesfält runt omkring.

Till områdets sida

Kristianstad Äsphult

Äsphult har medeltida ursprung. Äsphults socken ligger sydväst om Kristianstad kring Vramsån med Linderödsåsen i sydost.

Till områdets sida

Kristianstad Äsphult Linderöd

Äsphults socken ligger sydväst om Kristianstad kring Vramsån med Linderödsåsen i sydost. Socknen är en kuperad skogsbygd med inslag av odlingsbygd. I socken finns byarna Rickarum, Äsphult, Sjunnarp, Råbockarp, Nockarp, Brostorp, Duckarp, Olarp, Norra Pårup, Tottarp, Liarum, Toarp, Bjärnhult och Linnemölla.

Till områdets sida

Kristianstad Öllsjö

Öllsjö är ett mysigt bostadsområde i sydvästra delen av Kristianstad. Bebyggelsen består av villor, bostadsrätter och marklägenheter samt ett mindre handelsområde. Naturskönt med nära till förskola, skola och affär.

Till områdets sida

Kristianstad Önnestad

Attraktivt och lugnt område med bra kommunikationer. De sista åren har Önnestad fått ökad attraktionskraft och nybyggnation i form av nya villor är ett påtagligt bevis på detta.

Till områdets sida

Kristianstad Önnestad-Skoglösa

Till områdets sida

Kristianstad Östermalm

Kristianstad är en grön och skön stad. Här finns mycket natur, både i och runt stadskärnan. Vuxen som barn, gammal som ung - här är det enkelt att bo. Östermalm ligger centralt, här är det nära till det mesta.

Till områdets sida

Kristianstad Österslöv

Österslöv är vackert beläget med härlig natur att njuta av samt nära Råbelövssjön. Ca en mil nordost om Kristianstad ligger Österslöv. Bra kommunikationer med buss till Kristianstads resecentrum. I byn finns förskola och skola för barn upp till och med nio år. Österslöv har gjort sig känt utanför kommunens gränser för Bykrogen, en restaurang och krog med utsökt mat och som bjuder på musikunderhållning. Krogen är inhyst i en gammal stärkelsefabrik och väl värt ett besök. Flera fina badplatser och cykelväg som tar dig bilfritt rakt in till Kristianstads centrum.

Till områdets sida

Kristianstad Österäng

På Österäng kan barnen gå eller cykla till sina kompisar. Förskolor och skolor på nära håll samt en kort bussresa in till Kristianstad centrum.

Till områdets sida

Kristianstad Östra Sönnarslöv

Östra Sönnarslöv ligger cirka 20 kilometer från Kristianstad centrum. Samhället är vackert beläget mitt i bokskogen på på kanten av Linderödsåsens. Grannbyn Everöd blev en del av Kristianstads kommun 1971. Strax utanför Everöd ligger Kristianstad Österlen Airport med dagliga flygningar till Stockholm.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.