Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Övertorneå Armasjärvi

Armasjärvi är en vacker mindre by, belägen sydväst om Övertorneå och strax väster om Torne älv. Armasjärvi är mest känd för den färjeolycka som inträffade här 1940.

Till områdets sida

Kalix Båtskärsnäs

Båtskärsnäs är ett gammalt sågverkssamhälle som ligger ca 2 mil sydost om Kalix tätort. Byn ligger vackert beläget i skärgården mellan utloppen från Kalix- och Sangisälv. Skärgården utanför Båtskärsnäs är ett bra område för fiske och under höstarna är löjfisket populärt. Här finns också Norrkust Marina, de har bl.a vinterförvaring av båtar samt butik. Det finns också två st småbåtshamnar.

Till områdets sida

Kalix Centrum

Välkomna till Kalix, orten som fått sitt namn efter den vackra Kalixälven. Just på grund av sitt speciella läge mellan älvdal och hav erbjuder Kalix oss en unik upplevelse.

Till områdets sida

Kalix Frevisören

Camping och havsbad finns i detta lugna och fina stugområde. På campingen finns stuguthyrning, husvagns- husbilsplatser. Restaurang med både lunch och middagsservering. Liten affär/kiosk finns också med det allra nödvändigaste i sitt sortiment.

Till områdets sida

Övertorneå Hedenäset - Risudden

Till områdets sida

Pajala Junosuando

Junosuando är en tätort i Pajala kommun i Norrbottens län, beläget vid Torne älv. I Junosuando finns förskola, affär och pizzeria.

Till områdets sida

Kalix Kamlunge-Västanfors-Stora lappträsk

Till områdets sida

Kalix Nyborg - Ytterbyn

Till områdets sida

Övertorneå Pello

Byn Pello ligger ca 30 km norr om polcirkeln och sitter i princip ihop med syster byn på finska sidan med samma namn. Pello har en ICA Nära butik som har öppet alla dagar i veckan samt är ombud för bl.a posten och apoteket mm. Det finns även en Bilisten station med bensin och diesel. Förskoleverksamhet 0-6 år finns både i privat och kommunal regi mitt i byn. Närmsta skola finns i Svanstein, skolan har klasser från förskola (6-års) upp till årskurs 9, till Svanstein är det drygt 20 km. I Svanstein finns även en mycket fin skidanläggning, Svanstein Ski, beläget på berget Pullinki.

Till områdets sida

Kalix Pålänge

Till områdets sida

Kalix Risögrund

Risön ligger vid Kalix älvens utlopp på östra sidan, ca 6 km nedströms från Kalix centrum

Till områdets sida

Kalix Sandviken - Lappbäcken

Lappbäcken är en av de många fina kustnära byarna i vår kommun. Det är ca 15 km från Kalixcentrum till Lappbäcken men närmaste livsmedelsbutik finns i Sangis, ca 6 km mot Haparanda efter E4. I Sangis finns också förskola och skola F-6. Lappbäcken har även en egen småbåtshamn och det är ca 8 km till Frevisörens camping där det finns en fantastiskt fin naturstrand samt restaurang och en kiosk med det nödvändigaste.

Till områdets sida

Kalix Sangis

Sangis är en by som är belägen vid E4 mellan Kalix och Haparanda, 2 mil öster om Kalix, här bor det drygt 500 personer. Tillgång till matbutik och busstrafik finns. Här finns också en låg- och mellanstadieskola samt förskoleklass. Det finns fotbollsplan, Ängsvallen (gräs), som är hemviste till Sangis AIF. Det finns även elljusspår som är cirka tre kilometer, starten går vid Ängsvallen. För den vandringssugne finns även den sk. "Skridfinnarleden" som är en fin vandrings- och turistled och som just går mellan Sangis och Överkalix.

Till områdets sida

Kalix Småkvarn

Småkvarn ligger ca 10 km från Kalix centrum.

Till områdets sida

Kalix Valhallavägen 61-65 Brf Oden

Till områdets sida

Överkalix Överkalix - med brusande forsar och stilla vatten

Genomkorsad av polcirkeln och omsluten av en nationalälv mitt i norra Europas barrskogsbälte ligger Överkalix. Här möts dåtid och nutid och här levererar naturen ett av landets godaste kranvatten som vunnit pris vid flera tillfällen. Här finns även det unika Överkalixmålet. Överkalix är belägen cirka tio mil nordost om Luleå och utmed Kalixälven. I centrum finns shopping med caféer och restauranger.Bland sevärdheter finns en intakt fullt möblerad nybyggargård från 1800-talet, traktormuseum, en rysk-ortodox kupolkyrka, hembygdsgårdar/byastugor, 6 000-åriga stenåldersboplatser, älgfarm och samebyar. Under tre dagar den tredje helgen i juli hålls varje år Överkalix marknad. Höstmarknaden i Överkalix har alltid kallats Mikaelimarknaden, då den anordnas första helgen (lördag-söndag) efter Mikaelidagen, alltså sista veckan i september eller första veckan i oktober.Överkalix är en bördig plats med älvar och åar som bryter upp landskapet i öar, holmar och uddar. Besök Storlappberget för en andlöst vacker vy över trakten, där du även kan åka utför på vintern.

Till områdets sida

Övertorneå Övertorneå

Övertorneå kommun ligger i östra Norrbotten, vackert placerad vid Torneälven. Polcirkeln går genom kommunen i norr och kommunens gräns i öst är en del av världens fredligaste gränser - gränsen till Finland. Den fantastiska och till största del orörda naturen samt närheten till Torneälv gör Övertorneå perfekt för den friluftsintresserade eller den som bara vill omge sig med vackra miljöer! Här talas även finska och meänkieli.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.