Sök bostad eller innehåll

Vi kan Berghalla

Berghalla

Berghalla är ett bostadsområde i anslutning till Bankeryd och är belägen cirka tre km söder om Bankeryd centrum och tio km nordväst om Jönköping. Det natursköna bostadsområdet har en vacker utsikt över Vättern och nära till grönområden.

Kommunnamn

Jönköping

Kommunikation

Berghalla och Bankeryd erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjebussar mellan Bankeryd och Jönköping. I Bankeryd centrum finns även en tågstation där Vättertåget mellan Nässjö och Skövde stannar.

Natur och fritid

Bankeryd är en tätort som är omgiven av vacker natur och strövområden och har en direkt närhet till en lantlig och avslappnad miljö. På orten finns badstrand, båthamn, ridklubb och även ett tempererat utomhusbad. Orten har ett rikt och aktivt föreningsliv med bland annat handboll- och fotbollsklubbar och i närheten av området finns förskola och grundskola upp till skolår 9.

Bankeryd är känt för sin penseltillverkning, vill man då ta del av penselhistorien kan man ta en tur till penselmuseet på hembygdsgården. För den lite mer äventyrlige finns att välja på exempelvis Camp Vidablick och "Upplevelsen" - lekfulla och kluriga aktiviteter för grupp med äventyr på upp mot 10 meters höjd.

Affärer och restauranger

Affärer och restauranger hittas närmast i Bankeryd centrum där det bland annat finns mataffärer, skoaffär, resebyrå, bank och bageri. På orten finns även restaurang och flera pizzerior. Förutom detta är Bankeryd känd för sina många frisörsalonger.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.