Sök bostad eller innehåll

Vi kan Barnarp

Barnarp

Barnarp är en tätort i kommundelen Barnarp i Jönköpings kommun. Orten ligger belägen cirka 13 km söder om Jönköping och består huvudsakligen av enfamiljshus. Barnarp är ett barnvänligt och naturnära område med närhet till centrala Jönköping.

Kommunnamn

Jönköping

Skolor och barnomsorg

Barnarp har en skola, Barnarpsskolan, som erbjuder förskoleklasser - skolår 6. Du finner även tre andra förskolor. Skolår 7-9 finns att erbjuda på Stadsgårdsskolan på Råslätt som ligger ca 10 km från Barnarp.

Kommunikation

Barnarp trafikeras av en linjebuss mellan Jönköping och Barnarp.

Natur och fritid

Barnarp ligger naturskönt med närhet till både skog och mark. På området finns vidsträckta strövområden och bland annat en vandringsled. På orten finns flera föreningar och i omgivningarna sjöar med badmöjligheter. I Barnarp finns förskolor och en grundskola upp till skolår 6.

Den kulturintresserade kan göra ett besök till Barnarps kyrkby, med kyrka, prästgård, och församlingshem intill Barnarpasjön utgör den en kulturhistoriskt värdefull bebyggelse. Barnarp har även att erbjuda det ultimata stället för dig som är lite mer äventyrlig av dig - VroomGokart. Utmana dina kompisar på ett race, inne eller ute - året om!

Affärer och restauranger

Barnarp saknar ett egentligt centrum men där finns en pizzeria och ett café med försäljning av bröd, fikabröd och även lättare luncher. Ett större utbud hittas närmast på Råslätt centrum, cirka sju minuters resväg från området. Där finns matvaruaffärer, restauranger och butiker men även vårdcentral och badhus.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.