Sök bostad eller innehåll

Vi kan Bankeryd

Bankeryd

Bankeryd är en tätort belägen cirka tio km nordväst om Jönköping. Den natursköna bostads- och industriorten ligger vid Vätterns västra strand och erbjuder närhet till Vättern och till Jönköping.

Kommunnamn

Jönköping

Skolor och barnomsorg

Nyarpsskolan har elever från F-6. Attarpsskolan elever från från F-5 samt 7-9. Förskola finns på Nyarp strax intill Nyarpsskolan.

Kommunikation

Bankeryd trafikeras av både linje- och länsbussar och på orten finns tågstation där Vättertåget mellan Skövde och Nässjö stannar.

Natur och fritid

Bankeryd är omgiven av vacker natur och strövområden och har en direkt närhet till en lantlig och avslappnad miljö. På orten finns badstrand, båthamn, ridklubb och även ett tempererat utomhusbad. Orten har ett rikt och aktivt föreningsliv med bland annat handboll- och fotbollsklubbar och i Bankeryd finns flera förskolor och grundskolor upp till skolår 9.

Nöjen hittas närmast i Jönköping där det finns vackra miljöer, innehållsrika museer, teater, biografer och ett stort shoppingutbud. Jönköping är även en restaurangtät stad med ett internationellt gastronomiskt intresse som erbjuder mat från alla världens hörn. Förutom restauranger finns ett stort antal caféer med olika personlighet och smak och stadens unika badstrand i centrum samt pir är platser som måste upplevas.

Affärer och restauranger

I Bankeryd finns ett brett lokalt serviceutbud med bland annat mataffärer, skoaffär, resebyrå, bank och bageri. På orten finns även restaurang och flera pizzerior. Förutom detta är Bankeryd känd för sina många frisörsalonger.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.