Sök bostad eller innehåll

Våra närområden

Älvdalen Bunkris

Bunkris - Lövnäs - Tyrinäs - Nornäs är en gammal bygd med vacker natur som domineras av vattendragen i området. Stora sjöar som Ransi och Noran samt Van är en del av ett omfattande sjösystem. Nära till fjällen i Sälenområdet och även Idre, och Fulufjällets nationalpark.

Till områdets sida

Älvdalen Fjällbäcken Idre

Fjällbäckens tomtområde i Idre har en härlig utsikt mot både Idre fjäll och Städjan. Från Fjällbäckens tomtområde har du närhet till flera fjällanläggningar och du kan även ta längdskidorna eller skotern direkt ut i spåren från området. är omgivet av sevärdheter och vildmark, med mycket goda möjligheter till friluftsliv och aktiviteter. Här når Du på några minuter - Idre Fjäll - med hela dess utbud av aktiviteter året runt.. Skoterleden passerar precis nedanför området - "Skoter in- skoter out" !!

Till områdets sida

Älvdalen Fjätervålen

Fjätervålen är en tilltalande och område med omgivningar av fjäll, skog och vatten. Skidanläggningen för utförsåkning som finns på gångavstånd har långa backar med bra fallhöjd som erbjuder utmaningar både för nybörjare och mer avancerade skidåkare. Inom området fins det preparerade längdskidspår i varierande längd samt leder för skidåkning både i skog och på fjället. Från skidbackarna är det tänkt att man ska kunna ta sig med skidor tillbaks till lägenheterna, eftersom marklutningen medger det. Sommartid finns utmärkta leder för fjällvandring med härliga naturupplevelser. Fiske i närbelägna Storfjätan och Lillfjätan åar med ädelfiske! Vill Du ha omväxling i skidåkningen m m finns möjlighet att på ca 10 minuter med bil ta sig till Idre Fjäll med minst 30 nedfarter även nära till Lofsdalen med många bra backar !

Till områdets sida

Älvdalen Grövelsjön

Grövelsjöfjällen är ett eldorado för fjällälskaren med vandringsleder, fiske, skidspår , alpina anläggningar, och en hänförande natur.

Till områdets sida

Älvdalen Himmelfjäll

En egen stark identitet skall gestalta hela området genom ett gemensamt formspråk. Formspråket hämtas från Dalarna, Samekulturen och Sagans värld. Utformningen och placering av den moderna fritidsbebyggelsen utgår från lokal byggnadstradition. Tanken är att hela området skall få en stark identitet och enhetlighet genom ett gemensamt formspråk. Fasader ska därför utföras huvudsakligen i trä och ges en mörk matt färg. Tak skall beläggas med matt svart eller matt grå tegel- eller betongtakpannor alternativt grästak. Placeringen av bostadstomterna har anpassats till terrängen så att naturmark sparas mellan bebyggelsegrupperna för att få hög tillgänglighet till omgivande natur och skidpister. Tomterna ligger vackert belägna i en sydvästsluttning i anslutning till liften. Se mer på www.idrehimmelfjall.se eller klicka ovan under rubriken Länkar.

Till områdets sida

Älvdalen Idre Fjäll

40 nedfarter och 27 liftar samlade runt en storslagen fjälltopp. Det är en skidsemester på Idre Fjäll. Här hittar du både Dalarnas längsta och brantaste backe, och allt däremellan. På Idre Fjäll finns backar för självsäkra, tveksamma, smöriga och outtröttliga skidåkare. Kort sagt - för alla olika skidpersonligheter oavsett ålder och utgångsläge.

Till områdets sida

Älvdalen Idre Gammelsätersvallen

Gammelsätersvallen är belägen på syd/västsluttningen av Städjan/Nipfjällsmassivet - ett unikt fjällområde inom naturreservat. Här finn s kalfjället som är lätttillgängligt då det finns väg upp till trädgränsen och sommartid ända upp på platån mellan Städjan och Nipfjället. En mycket vacker natur med spektakulära vyer över såväl de norska fjällen i väster , och Härjedalens fjällvärld i norr och tex Idre Fjälls alpina centrum söder/väster om området .

Till områdets sida

Älvdalen Idre Höstsätern

Idre Höstsätern är en by belägen inom ca 5 min bilfärd norr om Idre Kyrkby. Här finns närheten till naturen, fjällen och en lugn miljö.

Till områdets sida

Älvdalen Idre kyrkby

Idre by är belägen i dalgången som bildats av 3 älvar som möts i Idresjön och som bildar Österdalälven. Idre är centralorten för nordligaste Dalarna och här finns samhällsservice som Polis, Tull, Folktandvård, Systembolag (från 2013), ICA, COOP och ett flertal specialbutiker.

Till områdets sida

Älvdalen Kringelfjorden

Kringelfjorden är namnet på en del av Dalälven mellan Särna och Idre i Norra Dalarna. Älven breddar ut sig och bildar en långsmal sjö med härliga sandsränder och skogsholar. Bra fiske, bad och båtliv på sommaren. Vintertid finns fina skidspår inom stugområdet och inom bekvämt pendelavstånd så når Du Idre Fjälls- och Fjätervålens skidanläggningar med över 50 nedfarter. Hemsida för området : Kringelfjordens-stugby.se/

Till områdets sida

Älvdalen Mora-Kumbelnäs/Våmhus

Våmhus socken f.d. kommun som slogs samman med Mora kommun ca 1970. En mycket gammal bygd med anor från vikingatiden. Våmhus är känt för sina korgmakare och s.k. hårkullor. Våmhus är en mycket vacker bygd som gränsar till storskogen.

Till områdets sida

Älvdalen Nornäs

Lövnäs -Nornäs - Tyrinäs är en gammal bygd med vacker natur som domineras av vattendragen i området. Stora sjöar som Ransi och Noran samt Van är en del av ett omfattande sjösystem. Nära till fjällen i Sälenområdet och även Idre, och Fulufjällets nationalpark.

Till områdets sida

Älvdalen Särna

Särna är en gammal bygd som ursprungligen tillhörde Norge vilket fortfarande kan spåras i dialekten i trakten. Särna är mycket vackert och kyrkbyn är belägen i dalgången där Dalälven - Särnsjön är beläget. Här finns skola, sjukstuga, m.m. samhällsservice. Livsmedelshallar och detaljhandel samt ett rikt föreningsliv gör trakten till en levande bygd.

Till områdets sida

Älvdalen Särnaheden

Särna är en gammal bygd som ursprungligen tillhörde Norge vilket fortfarande kan spåras i dialekten i trakten. Särna är mycket vackert och kyrkbyn är belägen i dalgången där Dalälven - Särnsjön är beläget. Här finns skola, sjukstuga, m.m. samhällsservice. Livsmedelshallar och detaljhandel samt ett rikt föreningsliv gör trakten till en levande bygd.

Till områdets sida

Malung-Sälen Sörsjön

Sörsjön - Nornäs - Lövnäs - Tyrinäs är en gammal bygd med vacker natur som domineras av vattendragen i området. Stora sjöar som Ransi och Noran samt Van och Fulan är en del av ett omfattande vattensystem. Nära till fjällen i Sälenområdet och även Idre, och Fulufjällets nationalpark.

Till områdets sida

Älvdalen Älvdalens Kyrkby

Älvdalens kyrkby är belägen i Österdalälvens dalgång ca 40 km norr om Mora centrum. Älvdalen Kyrkby är centralorten för Älvdalens kommun.

Till områdets sida

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.