Sök bostad eller innehåll

Vi kan Centralt

Centralt

Området "centralt" består av blandad bebyggelse som ligger i direkt närhet med Älvsbyns centrum.

Kommunnamn

Älvsbyn

Skolor och barnomsorg

Åsens förskola ligger centralt, vid foten av en rullstensås. Där är det nära till naturen, som ger barnen en utemiljö med många möjligheter. Bäckskolan har elever från årskurs 1-3. Knut Lundmarkskolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 3, grundsärskola och fritidshem. Skolan startades hösten 2012 och rymmer fina möjligheter för lärande. Parkskolan har verksamhet från förskoleklass till årskurs 5, samt fritidshem, förberedelseklasser, särskola och träningsskola. Älvåkraskolan har årskurserna 6-9, ungdomsklass samt förberedelseklass. På Älvsbyns gymnasium får varje elev tillgång till egen dator samt ett körkortstipendium vid examen. Samtliga skolor har en riklig utemiljö och har många lekmöjligheter för de yngre. Dessutom ligger skolorna i anslutning till skogen, Älvåkras idrottsanläggning med bland annat konstgräs, ishall, badhus och skidspår på vintern.

Parkering

Både fri och parkering med parkeringsskiva finns i centrum.

Kommunikation

Järnvägsstation och busstation med bra förbindelser.

Natur och fritid

Om än man bor centralt så är naturen alltid nära till hands i Älvsbyn. Här finns Lomtjärn med scen, stor lekplats och café på sommaren, Åsens elljusspår, Korsräskbäcken och närhet till Piteälven. Badhus, sporthallar och Älvåkra idrottsanläggning med ishall, fotbollsplaner och friidrottsanläggningar ligger även det centralt.

Forum är centralt beläget med biograf, bowlinghall, scen, event och inhyst restaurang. Biblioteket finns nära till hands för den vetgirige. Vill du testa på utelivet i Älvsbyn finns Restaurang Tres Corona, Polar Hotel, Forum och Kanisrestaurangen.

Affärer och restauranger

Här kan du hitta det mesta i matväg. I restaurangernas utbud finner du bland annat björngryta, älgkött, souvas, thaimat, palt, pizza och husmanskost m.m. Affärerna ligger till mestadels efter Storgatan, där du kan hitta allt från en plasma-TV till kolsyrepatroner. Älvsbyns affärer är kända för sin fina service!

Övrigt

Polar Hotel ligger efter Storgatan och är Älvsbyns enda centrala hotell. De erbjuder ett komplett boende med trevlig restaurang, god frukost och bra service.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.